Verlopen

Weer een leuk project waarin we gevraagd zijn vanuit Klimaatneutraal IJsselstein te kunnen oppakken: De oever langs de sloot van het Robijnpad wordt opnieuw ingezaaid om een rijke bloemenoever te creëren. 10 jaar geleden was er al een ecologische oever langs het Robijnpad aangelegd door toenmalige wethouder, helaas door het college erna al snel verdwenen. 

Lotte van Renswouw (11 jaar) ontving zaadjes van OERRR (Natuurmonumenten) en wilde ze graag langs de oever zaaien. 

Moeder Astrid heeft Klimaatneutraal IJsselstein benaderd hoe dit zo goed mogelijk aangepakt kan worden zonder dat alles weggemaaid zou worden. 

Vanuit dit burgerinitiatief en Klimaatneutraal IJsselstein is dit idee in korte tijd uitgewerkt tot een groot plan in samenwerking met RMN en Natuurmonumenten , waarin de ecologische oever op Robijnpad weer ingezaaid wordt, RMN de grond voorbereid en Natuurmonumenten het project filmt en voor de biologische zaden zorgt. Uiteraard mag Lotte zelf inzaaien.
Het project wordt meegenomen in het Bijenbrigadeproject van Natuurmonumenten. 

Lotte Vaartjes zit in groep 7 van de Tandem, en de school heeft toestemming gegeven dat haar klas mee mag helpen zaaien en dit project vanuit Natuurmonumenten te mogen filmen.

4 juni rond half 1 komt Natuurmonumenten met een filmploeg van de Bijenbrigade naar het Robijnpad in IJsselstein.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails