Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen!

We kregen veel enthousiaste reacties..

..van mensen die hun kerstboom hadden vertroeteld en zich er alweer op verheugden om hun boom opnieuw te kunnen gebruiken. 

Kerstbomen 'met zonder kluit' 

Helaas liep het avontuur voor een aantal mensen niet zo leuk af: hun boom bleek bij het uit de pot halen helemaal of bijna geen kluit te hebben!  Een echt geval van 'met zonder kluit'. Teleurgestelde gezichten natuurlijk. Maar ingraven had echt geen zin, want een boom zonder goede wortels wil echt niet meer aanslaan. Opvallend was dat bijna al die kluitloze bomen bij één winkel waren gekocht. Er zijn vele reacties naar de winkel gegaan hierover. Ook vanuit KNIJ hebben we deze situatie aangereikt met de vraag of hier komend jaar met inkoop rekening mee gehouden zou kunnen worden om teleurstellingen bij boomeigenaren te voorkomen.Het bleek dat deze keuze voor een boom mét pot, maar zónder kluit een bewuste keuze was. Na verdere mailwisseling en vele klachten van klanten is er aangegeven dat ze dit komend jaar beter zullen gaan communiceren. Dat een boom met pot iets anders is dan een boom met kluit.

Onze tip voor de volgende ronde is dan ook: check van tevoren al of jouw boom wel een mooie kluit heeft. ook al zit er een mooie pot omheen. Dat scheelt! 

We hebben gelukkig toch meer dan 40 bomen kunnen ingraven. En terwijl we dit stukje schrijven, bedekt een laagje sneeuw 'onze' kerstbomen. Wij wensen ze een mooie en groeizame logeerpartij en dat ze allemaal weer zullen stralen in december!

 kerstbomenactie 2019

 

Onze tip: check van tevoren of jouw kerstboom een goede kluit heeft! >>

check de kluit van je kerstboom

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2022

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).