Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Vanaf februari 2019 kun je ecomunten sparen en uitgeven voor korting op duurzame producten. 

Ecomunt bij Lokaal33 IJsselstein

Bij aankoop van een zak Kromkommersoep naar keuze een Ecomunt cadeau. Deze kun je inwisselen voor 15% korting bij aankoop
van een pot super lekkere Twisted jam. Deze actie geldt de hele maand februari en zolang de voorraad strekt. In maart weer een nieuwe actie!
Lokaal33 is gevestigd in de Kerkstraat.

Ecomunt bij Biomonkie

Een tweede winkelier sluit zich aan. De hele maand februari krijg je bij een tablet van de overheerlijke private label chocolade van Biomonkie 1 ecomunt. Even sparen en je kunt munten inleveren. Bij 2 munten: 10% korting op de BOKASHI en bij 4 munten: 20% korting.
Biomonkie vind je in de Doelenstraat.
>> Hier lees je meer over het ingenieuze bokashi systeem om je eigen compost te maken.

Ecomunt in IJsselstein

Sparen en voordeel halen

Je gespaarde munten kun je inleveren bij alle deelnemende winkels en restaurant.
Dus een gespaarde munt bij de ene winkelier kun je ook inleveren bij een andere winkelier of restaurant.

De ecomunt is gecreëerd door inwonersinitiatief Klimaatneutraal IJsselstein. Hiermee willen we de lokale economie versterken en aandacht voor duurzame producten stimuleren.
De ecomunt wordt gratis uitgedeeld bij een duurzaam product. Deze ecomunt kan ingeleverd worden voor korting op een ander duurzaam product bij elke deelnemer. Dit product is zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Of bijdragend aan een duurzame en ecologische leefstijl.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan een biologisch product of een bedrijf die vanuit een circulaire bedrijfsvoering werkt.
De munten zelf zijn handgemaakt in IJsselstein door Ursee, van snoeihout.


In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...