Biologisch boerin Monique van der Laan neemt ons in een interactieve lezing mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes.

Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Monique deelt haar kennis en ervaring hoe belangrijk en waardevol een rijk bodemleven is voor het gras, de koeien en dus ook voor de melk en het vlees. Maar dus ook van invloed op onze gezondheid.

>> Lees verder onder de foto.

Monique van der Laan

Vanuit Klimaatneutraal IJsselstein(KNIJ) leveren we graag een bijdrage aan het delen van kennis en ervaring rondom gezonde voedingsteelt. Kunnen we van een landbouw tegen de natuur naar een landbouw mét de natuur; natuurinclusieve landbouw? Wat weten we eigenlijk van de grond onder onze voeten? Wat is levend voedsel?

Het bewustzijn is groeiende dat onbespoten en onbewerkte gewassen niet alleen belangrijk is voor het voortbestaan van de bijen die onze planten bestuiven, maar dat ook al het microleven voor onze eigen gezondheid belangrijk is.

Wij reiken informatie en mogelijkheden aan met de intentie te inspireren. Belangrijk is dat ieder zijn eigen keuze maakt wat passend is.

Spreekster Monique van der Laan is biologisch boerin op boerderij de Beekhoeve in Kamerik waarin de natuur centraal staat. Zij is dagelijks betrokken bij duurzaam bodembeheer en het maken van boter, kaas en kefir. Zij heeft ervaring in akkerbouw en veeteelt, doet mee in verschillende studiegroepen rondom bodemleven en is actief bezig met natuurinclusieve landbouw.

De lezing is interactief, er is gelegenheid voor vragen

>> Meer weten over het boerenbedrijf van Monique? Ga naar haar facebookpagina

Wanneer: woensdag 17 april

Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2

Kosten: toegang is gratis (incl. koffie/thee), een vrijwillige bijdrage is welkom.

Voor wie: voor ieder die geïnteresseerd is in de landbouw van de toekomst, in gezonde bodem, volwaardige voeding, de invloed op onze gezondheid en de overeenkomst tussen bodemleven en ons lichaam.

Aanmelden: wilt u zeker zijn van een plaats, meldt u dan bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.onder vermelding van ‘Bodem naar bord’.

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).