Op woensdag 3 april zamelen leerlingen van het Cals College kleding in. In de aula van de school kan iedereen van 12:50 tot 13:10 uur kleding komen brengen. Doe mee! Maak de wereld beter! Maak impact!

 Leger des HeilsIk ben Kiran Somandas en namens mijn klas ambassadeur van de organisatie Young Impact. Deze organisatie wil dat jongeren actief aan de slag gaan om de wereld te verbeteren.

Onze klas heeft tijdens het vak Levensbeschouwing een gastles gehad van Cor van Beijnum, Majoor van het Leger de Heils. Wij hebben toen gehoord dat er elk jaar 135 miljoen kilo textiel bij het restafval belandt. Dat kan toch niet! Dat is zonde! Dat is slecht voor ons milieu!

 

Goede kleding nóg een keer dragen

Wij vinden dat goede kleding nog wel een keer gedragen kan worden en misschien daarna nog wel een keer. Waarom niet? Daarom zamelt het Leger des Heils ReShare kleding in. Daarmee helpen zij mensen die het hard nodig hebben én sparen we ons milieu.

Op woensdag 3 april verzamelen wij in de grote pauze van 12.50 tot 13.10, samen met iemand van het Leger des Heils, in de aula kleding in en u kunt de onderstaande dingen inleveren. 

Wat mag er tijdens de inzameling gebracht worden:

  *   Kleding

  *   Huishoudelijk textiel (handdoeken, theedoeken, etc.)

  *   Schoenen (per paar gebonden)

  *   Sokken (per paar)

  *   Accessoires (hoeden, riemen, tassen, etc.)

  *   Zachte knuffels

 

Cals Kledinginzameling Groot


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...