De lezing Van Bodem tot Bord door Monique van der Laan van biologische boerderijk De Beekhoeve in Kamerik werd goed bezocht. En er komt een vervolglezing in Kamerik op 8 mei.

Voor de lezing door Monique van der Laan waren we te gast bij Museum IJsselstein, waarvoor onze hartelijke dank! In de gezellige ontmoetingsruimte van het museum hield Moniqe een interessante presentatie waarbij heel duidelijk werd dat er een goede relatie is tussen een rijk bodemleven en de kwaliteit van de producten die via die bodem, gewassen en haar koeien uiteindelijk in onze maag verdwijnen. We hebben ook geproefd van haar biologische karnemelk en melkkefir. Een heerlijke en leerzame avond. 

>> Lees verder onder de foto

Monique van der Laan en Ivon Vrolijk

Er komt een vervolglezing in Kamerik, op een half uur rijden (met de auto) van IJsselstein. Monique schrijft:

Lezing op woensdagavond 8 mei in Kamerik: Bodem, bord en buik

We zijn en worden nog steeds bang gemaakt voor bacteriën, virussen en schimmels. Maar is dat terecht?

In goede omstandigheden zijn er maar 2 % schadelijke micro organismen en DUS 98% goede!!! Organisch materiaal zoals gevallen bladeren worden afgebroken door micro-leven, Yoghurt en zuurkool worden gemaakt met bacteriën en als wij helemaal geen micro-organismen bij ons hadden waren we binnen een uur dood!!! 

beekhoeve

 

Wat weet u van deze onzichtbare wereld?

Woensdagavond 8 mei:

Programma:

19.30 uur inloop
20.00 introductie Monique van der Laan
20.30 lezing door Rob Scheenk, Ruimte voor vragen en discussie
22.00 uur Borrel en napraten Boerderij De Beekhoeve

Adres: Van Teylingenweg 172, Kamerik

Op deze avond nemen we u mee in de wereld van deze kleinste levende wezens op aarde.

  • Wat zijn micro-organismen?
  • Wat doen bacteriën voor ons?
  • En waarom hebben we ze juist zo keihard nodig?

Waarom is het interessant voor u?

Op deze avond wordt u geïnspireerd hoe u door voeding de nuttige beestjes kan bevorderen en zo de schadelijke terug kan dringen. Zodat het microleven voor u gaat werken om uzelf fitter, gezonder en weerbaarder te voelen.

Op De Beekhoeve is al vele tientallen jaren aandacht voor al het leven in de natuur. De laatste jaren laten we ons steeds meer verwonderen door het bodemleven en zien we overeenkomsten tussen het maken van zuivelproducten, rauwmelkse producten en de verhalen die klanten ons in de winkel vertellen over hun gezondheid.
De overtuiging was er al dat een gezonde bodem zorg draagt voor gezond gras, gezonde koeien en dus voor gezonde melk en vlees. Dat we daarom vervolgens niet pasteuriseren om die mooie variëteit te behouden is ook al vele jaren een bewuste keuze waar De Beekhoeve voor staat.

Hoe leuk is het dan dat we in ons klantenbestand Rob Scheenk hebben, die misschien al heel zijn leven geboeid is door het microbioom, zijn ervaringen met ons wil delen als diergeneeskunde student in Gent. Van huis uit kreeg hij de noodzaak van goede voeding en een goede darmflora met de “pap”lepel ingegeven. En nu tijdens zijn studie doorvraagt hij het menig professor met zijn grote interesse voor dit onzichtbare leven in bijvoorbeeld de pens van de koe. Naast zijn studie heeft hij zich op allerlei manieren verdiept in de betekenis van microleven.

Tot ziens op De Beekhoeve,

Monique van der Laan

Carpoolen?

Als meerdere mensen uit IJsselstein naar deze lezing willen, is carpoolen misschien een optie. Zet je vraag uit via ons emailadres info - apenstaartje - knij.nl


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).