Op zaterdag 25 mei geeft Intratuin IJsselstein een gratis workshop over de ‘Watervriendelijke tuin’ (duur 45 minuten). Deelnemers krijgen een tuinbon van € 25,- om te besteden in het tuincentrum. Ook Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein is die dag aanwezig en geeft gratis tuintips.

Onder alle deelnemers wordt aan het einde van de dag een klimaatboom voor in de tuin verloot. De workshop begint om 10 uur. Er is plaats voor circa 40 deelnemers.

Water- en hittebestendig

Het klimaat verandert en daarom organiseren tuincentra, vijf gemeenten in de regio Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en Tuinbranche Nederland acties rondom ‘de Watervriendelijke tuin’ in de maanden april en mei. Tuinbezitters worden uitgedaagd om na te denken over het nut en de noodzaak van water- en hittebestendige tuinen. Vragen als: ‘Wat houdt een watervriendelijke tuin precies in?’ en ‘Waar kan ik het beste beginnen?’ worden beantwoord. 

Vergroen je tuin

We krijgen steeds vaker te maken met perioden van hitte, droogte en extreme regenbuien. Door een tuin in te richten met meer groen (zoals bomen, struiken, planten of een gazon) en minder stenen verkleint de kans op wateroverlast. Het vele regenwater krijgt namelijk de kans om weg te trekken in de groene bodem. Regenwater opvangen in een regenton is een goede manier om op een droge zomerdag uw tuin van water te voorzien. Verder is een groene tuin beter bestand tegen hitte. Tot slot draagt een groene tuin ook bij aan het verhogen van de biodiversiteit: er komen meer vogels, vlinders en bijen in de tuin.

Opgeven voor de workshop

Dat kan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De workshop begint om 10 uur. Er is plaats voor circa 40 deelnemers.

Op de website klimaatklaar.nl kun je verschillende ideeën vinden om je tuin klimaatbestendig te maken en er kunnen goede voorbeelden worden gedeeld om anderen te inspireren.

workshop watervriendelijke tuin Intratuin


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).