Juli 2019 - Update sedumdak en infoavond. Het sedumdakproject roept veel reacties en interesse op. Er zijn diverse aanmeldingen binnen en de leverancier checkt de reeds binnengekomen aanvragen op technische haalbaarheid.

Zoals in de nieuwsbrief vermeld, er zit aan dit project een maximale subsidie van 5000,-. Op=op. We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. 

Meedoen is simpel. Geef je interesse zo snel mogelijk door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.! Stuur haar een email, met daarin:


• foto van je schuurdak buitenkant
• foto constructie binnenkant
• aantal vierkante meters
• naam, adres, telefoonnummer

Nog twijfels, vragen of gewoon nieuwsgierig zonder meteen aan te willen schaffen?

Update: de informatieavond voor sedumdaken op woensdag 25 september om 19:30 in Museum IJsselstein is inmiddels helemaal vol. Aanmeldingen die nu nog binnenkomen, kunnen wij helaas niet meer meenemen. Vragen kunt u stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze zullen wij zsm behandelen.


Wanneer: woensdag 25 september 2019
Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2
Kosten: toegang is gratis (incl. koffie/thee)
Voor wie: voor ieder die geïnteresseerd is in een sedumdak
Aanmelden: Er is veel interesse, wilt u zeker zijn van een plaats, meldt u dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv ‘sedumdak’

Door middel van deze informatieavond reiken we informatie en mogelijkheden aan met de intentie te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sedum. Het KNIJ-team en diverse experts op gebied van klimaatadaptatie en duurzaamheid zijn aanwezig waardoor het een verrijkende en boeiende avond wordt ook als je niet van plan bent een sedumdak aan te schaffen.

Spreker Kees Spanjer is bijna 2,5 jaar werkzaam bij SemperGreen. Sempergreen is een bedrijf dat de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en groen in de stad. Wereldwijd leveren ze kwaliteitsproducten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking.

Er wordt een 3-tal mogelijkheden belicht:

- Extensief (lichtgewicht) dak, de meest eenvoudige, lichtere soort + aandacht voor de (eenvoudige) cassette methode
- Intensief (natuurdak) dak, de wat dikkere zwaardere, met een grotere diversiteit aan beplanting
- Intensief (Leef) dak, de meest intensieve vorm

De lezing is interactief, er is gelegenheid voor vragen.

Organisatie en meer info:

Klimaatneutraal IJsselstein 
Museum IJsselstein 
Sempergreen

 

Wil je meteen al je aanvraag insturen? 

De aanvragen worden door ons, samen met de leverancier, beoordeeld op geschiktheid van het dak. We behandelen de aanvragen in volgorde van aanmelden. Op=op! Als je dak geschikt is ontvang je een offerte voor de levering van zgn. sedumcassettes incl. leginstructies. Na accorderen van de offerte is de aanvraag definitief. Het aantal cassettes is afhankelijk van het dakoppervlak. Elke cassette bevat 10 tot 12 verschillende sedumsoorten. Zelf leggen is redelijk simpel maar je kunt het ook laten doen. De legkosten vallen niet onder de subsidie.

Aanvragen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (zie boven).

Subsidie en vervolg: Het kan zijn dat de subsidiepot van dit project al snel ingevuld is met aanvragen. Ook dan is het zinvol te komen, aangezien we verwachten dat er meer mogelijkheden komen. We zijn in goed overleg met Intratuin, Gemeente Ijsselstein en Hoogheemraadschap voor vervolg.

Hierdoor zouden er andere kortingen aangeboden kunnen worden tijdens de infoavond. Ook kan het zijn dat een dak afvalt omdat het technisch niet voldoet en daardoor plek vrijkomt.
Meer informatie volgt in een update van dit artikel en per email, als je je al hebt opgegeven. Ook kun je je inschrijven voor onze aparte nieuwsbrief over sedumdaken. Daarvoor ga je naar deze link.

Veel gestelde vragen: komende week komt hier meer inhoudelijke info nav veelgestelde vragen

 

sedumdak 

Sedumdaken zijn anders dan we gewend zijn. Op deze afbeelding is goed het verschil te zien in het vertrouwde beeld van zwarte daken of dakpannen in vergelijking met een sedumdak die de omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).