September is typisch de maand dat er weer heel veel activiteiten zijn. Zoals jubileumfeest IVN, infoavond sedumdaken, zonnepanelen en isoleren... en nog meer. 

 

8-9 Jubileumfeest IVN

Het sfeervolle jubileumfeest van het IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein, waar veel leuke activiteiten zijn voor jong en oud.

Ook vanuit IJsselstein zijn er vele initiatieven aanwezig;

Klimaatneutraal IJsselstein maakt er ook een feestje van, met het broodzakkenspel van Minder verpakkingen-BroodNodig,
onze ecollage jaaroverzicht Grootnergieadviseurs, onze ZeroWaste adviseur, info over sedumdaken, bomenbewonderkraam, onze kerstbomenlogeertuin
én natuurlijk de Duurzaamheidskoninging Minima!

Eetbaar IJsselstein, is ook aanwezig met het ruilen van zaden. Dus neem je eigen geoogste zaden mee!  Wil je wel zaden maar heb je niets om te ruilen? Kopen voor € 0,50 per zakje kan ook.

Datum en tijd: Zondag 8 september van 13-17 uur toegang gratis voor iedereen

Locatie: het jubileum vindt plaats in en om het MEC natuurkwartier in Nieuwegein. .

IVN Nieuwegein IJsselstein eo bestaat 25 jaar – reden voor een feestje. Het jubileum wordt gevierd op de typische IVN manier met een overdaad aan natuuractiviteiten zoals bloemen strijken, vogels kijken, slootjes onderzoek en een natuurknutselhoek en nog veel meer.
>> Lees meer op de website van IVN Nieuwegein-IJsselstein

 

12 -9 Zonnepanelen op jouw bedrijf?

Donderdag 12 september 16:30 uur: bijeenkomst zonne-energie, door de Duurzaamheidskring. 

Zonnepanelen zijn een snelle methode om uw bedrijf (en IJsselstein) te vergroenen. Bovendien verdienen ze zich zelf terug. Wel een hele uitzoekerij, zeker als er subsidies bij komen kijken. De Duurzaamheidskring biedt daarom een traject aan met advies over de geschiktheid van uw locatie, eventuele subsidie, inkoop en installatie. Plus de mogelijkheid om SDE+ subsidie aan te laten vragen. Verder informatie over financiering via bank of Duurzaamheidsfonds.

Op donderdag 12 september is een informatiebijeenkomst hierover. Het maakt daarbij niet uit of u een heel groot dak heeft of als zzp-er thuis werkt. Huurt u, neem dan uw verhuurder mee. 

Iedereen kan meedoen, maar het aantal gratis adviezen is beperkt. Leden van de Duurzaamheidskring krijgen voorrang. Bent u nog geen lid dan kan dat op de avond zelf nog kosteloos worden geregeld. Snelle beslissers kunnen nog meedoen met de SDE+ subsidie 2019. Deze lijkt iets gunstiger te zijn voor de aankoop van zonnepanelen dan SDE++2020. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de Gemeente IJsselstein.

>> Graag even opgeven via deze link

 

24-9 Thema-avond Heel de Lopikerwaard Isoleert

Op dinsdag 24 september organiseert de stichting Duurzaam Lopikerwaard een thema-avond

Duurzaam Lopikerwaard

met als titel "Heel de Lopikerwaard isoleert".

Een thema-avond over isoleren van bodem,vloer, gevel dak en glas.

De financieringsmogelijkheden komen ook aan bod.
Er is volop gelegenheid om te netwerken en diverse stands te bezoeken.

>> Meer over deze avond in deze link.

 

 

25-9 Informatieavond Sedumdaken
sedumdak

Update: De informatieavond voor sedumdaken op woensdag 25 september om 19:30 in Museum IJsselstein is inmiddels helemaal vol. Aanmeldingen die nu nog binnenkomen, kunnen wij helaas niet meer meenemen. Vragen kunt u stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze zullen wij zsm behandelen.

Wanneer: woensdag 25 september 2019
Hoe laat: van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) 
Waar: Museum IJsselstein, Walkade 2
Kosten: toegang is gratis (incl. koffie/thee)
Voor wie: voor ieder die geïnteresseerd is in een sedumdak
Aanmelden: Er is veel interesse, wilt u zeker zijn van een plaats, meldt u dan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv ‘infoavond sedumdak’

Een leuke en inpsirerende avond  op het gebied van sedum. Het KNIJ-team en diverse experts op gebied van klimaatadaptatie, waterschap en duurzaamheid zijn aanwezig waardoor het een verrijkende en boeiende avond wordt ook als je niet van plan bent een sedumdak aan te schaffen.

Spreker Kees Spanjer is bijna 2,5 jaar werkzaam bij SemperGreen. Sempergreen is een bedrijf dat de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen en groen in de stad. Wereldwijd leveren ze kwaliteitsproducten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking.

Er wordt een 3-tal mogelijkheden belicht:

- Extensief (lichtgewicht) dak, de meest eenvoudige, lichtere soort + aandacht voor de (eenvoudige) cassette methode
- Intensief (natuurdak) dak, de wat dikkere zwaardere, met een grotere diversiteit aan beplanting
- Intensief (Leef) dak, de meest intensieve vorm

Ook duurzaamheidexpert Joost Tieland van Intratuin is aanwezig en is een trendsetter voor Nederland op het gebied van duurzame transitie,  hij kan bevlogen vertellen en kunnen vragen gesteld worden.
Ook Intratuin IJselstein levert deze sedummatten, waardoor er diverse mogelijkheden zijn om te orienteren en aan te schaffen.

De lezing is interactief, er is gelegenheid voor vragen.

voor meer info: zie pagina sedumdak
 

Andere groene activiteiten september

Eetbaar IJsselstein organiseert nog meer leuke dingen in september: eetbaar ijsselstein logo


 

 

 

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).