Hier verzamelen wij de agendatips op het gebied van duurzaamheid, groen en meer. Bijvoorbeeld een lezing over het verduurzamen van je huis.

 

1-10 Lezing: verduurzamen van je huis

KPIJ (kursusproject ijsselstein) organiseert op 1 oktober de lezing: Op weg naar duurzaam wonen. 

Vanwege de klimaatverandering, omdat de regering het stimuleert of gewoon omdat u uw energierekening wil verlagen: veel mensen willen hun woning verduurzamen.

Maar het aanbod aan technische oplossingen is enorm, van warmtepompen tot zonneboilers. En waar begin je? Frank Benthem van adviesbureau Toekomstwoning.nu geeft een aanpak om een bestaande woning te verduurzamen in vijf samenhangende stappen. Aan de hand van voorbeeldwoningen wordt aangegeven wat de vereiste investeringen zijn, en hoeveel daarmee op de energierekening bespaard kan worden.

>> De inschrijving is al geopend, lees meer en geef je op met deze link


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...