Toe aan een (nieuwe) regenton? Dat komt mooi uit: vanaf 1 augustus onvang je een flinke korting op een regenton. Een actie in samenwerking met Intratuin en Duurzaam Lopikerwaard. 

 

Update

 

De subsidie voor onze regenton actie is alweer op! Maar let goed op als je alsnog graag een regenton wilt. 

Als bedankje biedt Intratuin je eenmalig en zo lang de voorraad strekt een korting van 30 euro op een Elho Green Basic regenton (niet op andere modellen). Dat is die mooie kunststof ton waar je plantjes bovenin kunt zetten. 

Schrijf je in voor onze inspiratiemails en de email die je daarna ontvangt kun je laten zien bij de klantenservice van Intratuin IJselstein om de korting te krijgen. Ben je al langer bij ons ingeschreven dan heb je onlangs onze email ontvangen voor korting.

De aktie loopt tot 13-09-2020 of  OP = OP.

Mooi ook als je al langer onze inspiratiemails ontvangt en nét achter het net viste voor een regenton. Het kán dus nog eventjes!

Over de Elho ton

Regenton met plantenbak kunststof uitvoeringDe regenton heeft een inhoud van 200 liter en kan makkelijk worden aangesloten op de regenpijp middels een vulpijp. Daarnaast is aan de bovenzijde een plantenbak gemaakt. Zo kan de regenton worden opgefleurd met planten en bloemen.

De kraan is op ideale hoogte gepositioneerd waardoor de gieter makkelijk eronder geplaatst kan worden. Je hebt voor deze regenton dus geen standaard of verhoging nodig. Het is zelfs mogelijk de tuinslang te bevestigen aan de kraan. Zo kan de hele tuin worden besproeid. De green basics regenton vult zich automatisch tijdens een regenbui, wanneer de ton vol is zal het overtollige water gewoon weer via de afvoer weglopen.

De gieter kan vervolgens aan de onderzijde van de regenton worden bijgevuld. De regenton is ideaal, gebruiksvriendelijk en water besparend. De regenton kan in de volle zon geplaatst worden, door de UV-filter zullen kleuren niet vervagen. Hij is geschikt voor temperaturen tot -20 graden. Bij vorstperiode dient wel het kraantje geopend te worden zodat het water wegloopt.

Daarnaast is de regenton gemaakt van gerecycled materiaal. En geproduceerd met eigen windenergie. Met deze handige regenton vang je makkelijk al het regenwater op en wordt de tuin in een handomdraai besproeid.

 

 

 

 

 

TonTon regenton biedt mogelijkheden voor diegene die er tegen opziet om de regenton zelf aan te sluiten.
TonTon kan dit tegen een gereduceerd tarief van 50 euro per ton verzorgen. Dit wordt uitgevoerd met oa werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt.
Tevens zijn zij bereid om tegen een extra bijdrage van 7,50 de aangeschafte ton bij Intratuin op te halen voordat wij de ton komen plaatsen en aansluiten.
Dit voor bewoners die niet in staat zijn om de regenton zelf te vervoeren.
Vanwege de grote vraag zijn diverse regentonnen in bestelling en worden zsm geleverd.
TonTon regenton bundelt de aanvragen voor degenen die een regenton aangesloten willen hebben. Deze zullen in september aangesloten worden.
>> Voor meer info: www.tontonregenton.nl

De actie hieronder geldt dus niet meer

Vanaf 1 augustus 2020 krijg je 50% korting op een regenton met een max. van 50,- per ton. De korting is ook geldig op regentonaccessoires in combinatie met een regenton. Wees er vlot bij want op is op! 

 

Voor wie?

Alle inwoners van IJsselstein en Gemeente Lopik kunnen de regenton met korting kopen bij Intratuin IJsselstein.

Voorwaarden

  • Aanmelden en legitimatie is verplicht als inwoner van gemeente IJsselstein of Lopik. Dit kan ter plekke bij de klantenservice in de winkel van Intratuin IJsselstein.
  • Korting is 50% op een regenton met een maximum van 50,- per regenton.
  • Max 2 tonnen per ingeschreven adres.
  • Alle kernen die onder Gemeente Lopik vallen komen hiervoor in aanmerking: Lopik, Lopikerkapel, Uitweg, Jaarsveld, Willige Langerak, Benschop, Cabauw, Polsbroekerdam en Polsbroek.
  • De actie geldt vanaf 1 augustus 2020 totdat de subsidie op is, dus OP=OP.

Het assortiment bij Intratuin

Er is keuze uit diverse soorten en maten bij Intratuin IJsselstein

Intratuin heeft speciaal voor dit project een paar types groot ingekocht, waardoor zij uit voorraad leveren en u uw regenton dus direct kunt meenemen uit de winkel.

Er zijn houten regentonnen: omgebouwde wijn- en whiskyvaten uit Spanje of Schotland voor een hele leuke prijs. Deze zijn 100% FSC gecertificeerd. Het hergebruik is van een ton die niet meer voor wijn of whisky wordt gebruikt is een duurzaam aspect.

Voor het transport wordt er rekening mee gehouden dat er niet apart voor gereden wordt, maar dat gekeken wordt of er ergens een lege vrachtwagen terug naar Nederland rijdt.

Een houten regenton gaat 10-15 jaar mee. Speciaal voor dit project zijn er diverse mooie houten regentonnen ingekocht zoals op de foto hieronder is te zien. Deze hebben een robuuste en natuurlijke uitstraling.

De prijzen zijn zeer gunstig: een houten vat is er al rond de 129- tot 149,- euro inclusief kraantje, onderstel en dan gaat er ook nog 50,- korting af!

De kunststof regentonnen worden gemaakt van gerecycled kunststof. De energie hiervoor is opgewekt met windenergie.De regenton heeft een lange levensduur omdat het kunststof uv en vorst bestendig is en kan indien nodig opnieuw gerecycled worden.

De goed verkrijgbare kunstof regenton is de green basic regenton zoals op de foto is te zien. De regenton heeft een inhoud van 200 liter en kan makkelijk worden aangesloten op de regenpijp middels een vulpijp. Daarnaast is aan de bovenzijde een plantenbak gemaakt. De kraan is op ideale hoogte gepositioneerd waardoor de gieter makkelijk eronder geplaatst kan worden en geen standaard of verhoging nodig is.

Hoe aansluiten en meer info


 >> Meer over regentonnen en waterberging in je tuin op deze pagina

>>  Slimme tips en trics om zelf aan te sluiten

Laten installeren?


TonTon regenton biedt mogelijkheden voor diegene die er tegen opziet om de regenton zelf aan te sluiten.
TonTon kan dit tegen een gereduceerd tarief van 50 euro per ton verzorgen. Dit wordt uitgevoerd met oa werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt.
Tevens zijn zij bereid om tegen een extra bijdrage van 7,50 de aangeschafte ton bij Intratuin op te halen voordat wij de ton komen plaatsen en aansluiten.
Dit voor bewoners die niet in staat zijn om de regenton zelf te vervoeren.
>> Voor meer info: www.tontonregenton.nl

Of alleen laten bezorgen?

Intratuin rekent € 10,-- voor bezorging van je ton in IJsselstein. 

Subsidie samen aangevraagd

houten regenton1Zowel KNIJ als Stichting Duurzaam Lopikerwaard hebben een subsidie aangevraagd bij het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden. Deze zijn tegelijkertijd goedgekeurd, zodat zowel de inwoners van gemeente Lopik als IJsselstein bij Intratuin IJsselstein regentonnen met 50% korting kunnen aanschaffen.

We krijgen zeer regelmatig verzoeken over een regentonproject, hiermee kunnen we vanuit inwonersinitiatief in een behoefte voorzien.
KNIJ én Duurzaam Lopikerwaard zijn beide inwonersinitiatieven: vóór en dóór inwoners.

Let op: Per gemeente kan 50% korting met max € 50,- op regentonnen vergoed worden tot het subsidieplafond bereikt is dus OP=OP! Als het subsidieplafond is bereikt kunt u nog steeds een regenton aanschaffen, maar u kunt geen gebruik meer maken van deze kortingsactie met de subsidieregeling van Hoogheemraadschap.


>> Hier staat meer info vanuit het Hoogheemraadschap

>> Geen nieuws van ons meer missen? Schrijf je in voor onze inspiratiemails


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).