Doe mee aan onze actie voor het waterzijdig inregelen van de CV. Wat dat is? Voor veel mensen vrij onbekend. Het betekent dat de cv-installatie zo wordt afgesteld, dat de warmte goed verdeeld wordt en de hr-ketel zuiniger kan branden. 

Een besparing van 15 tot 20% op het gasverbruik is geen uitzondering. En dat scheelt veel geld!

Gratis inregelpakket proberen?

Wij willen zoveel mogelijk mensen op een zo makkelijk mogelijke manier laten kennismaken met het waterzijdig inregelen. Daarom heeft Klimaatneutraal IJsselstein een aantal gratis inregelpakketten beschikbaar. Hierin zitten thermometers en een boekje met uitleg. Zo ontdek je zelfstandig meer over jouw cv-installatie en het waterzijdig inregelen bij jou thuis! Als jouw installatie is voorzien van mogelijkheden om in te regelen, kun je proberen dit zelf te doen. Je bespaart dan deze winter nog veel gas.

inregelkit afbeelding Groot

Aanmelden

Deze actie is voor mensen met een koophuis (wellicht komt er later dit jaar een actie voor huurwoningen).

Het inregelpakket kun je gratis thuis gebruiken. Na aanmelding ontvang je een adres in het Oranjekwartier, waar je het pakket gratis kunt halen en meenemen naar huis.

Na uiterlijk 10 dagen ontvangen we het pakket graag weer terug, zodat iemand anders hem ook nog kan gebruiken. Ken je een buurtgenoot (met koophuis) die ook geïnteresseerd blijkt, dan mag je het pakket ook aan diegene doorgeven. Graag wel even melden bij ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je dat doet!

Bij inlevering van deze kit ontvang je bovendien van ons een cadeautje. 


Meedoen?

 

>> Meld je aan via deze link


Deze actie eindigt eind maart.

Let op: het gaat om een doe-het-zelfpakket. Je maakt zelf kennis met het waterzijdig inregelen en je krijgt de gelegenheid om dit zelf uit te proberen. Onze vrijwilligers kunnen hier helaas niet bij helpen. Het gebruik van het pakket is op eigen verantwoording.


Verklaring gebruik persoonlijke gegevens:
De naam en het woonadres worden gebruikt om te meten hoeveel woningen wij met dit project hebben bereikt en ter controle. Het mailadres gebruiken wij voor eventueel contact. Na het einde van dit project verwijderen wij alle persoonlijke gegevens uit ons bestand.

Waterzijdig inregelen laten uitvoeren

Zelf waterzijdig inregelen is niet onmogelijk, maar ook niet altijd gemakkelijk. Zeker in oudere woningen is er toch meestal hulp nodig van een installateur, omdat oude kranen niet of slecht zijn in te regelen en dus vervangen moeten worden. Gelukkig bieden steeds meer installateurs de service waterzijdig inregelen aan!

plaatje inregelen Groot
Inregelventiel. Bron: Youtube IMI Hydronic Engineering, Heimeier Eclipse

Er is subsidie op het professioneel laten uitvoeren van het waterzijdig inregelen. Wij hebben een samenwerking met installateur Scholman en kunnen hierdoor een korting van € 90 op de rekening bieden. Installateur Scholman vervangt de radiatorkranen door nieuwe die ingeregeld kunnen worden en stelt ze gelijk af. Ook de hr-ketel wordt afgesteld. De maximale totale kosten zijn ongeveer € 90 per radiator.


>> Klik hier voor meer informatie over de subsidie.

Uitgebreide uitleg

We hebben 400 brieven bezorgd met een uitgebreide uitleg over het inregelen van je CV installatie daarin. Misschien kwam je op onze pagina via die brief. Zo niet, dan kun je 'm hier downloaden.

>> Download.

Over dit project

Gemeente IJsselstein doet mee aan een landelijk project om energiebesparing te stimuleren. Dat is de Regeling Reductie Energieverbruik, de RRE. Hiervoor is budget beschikbaar gesteld.

Een lager energieverbruik merk je in huis meestal niet, maar wel dalen je energiekosten en lever je een bijdrage aan een beter milieu en klimaat.
Klimaatneutraal IJsselstein, een lokaal burgerinitiatief, neemt een deel van de uitvoering van dit project voor haar rekening. Waterzijdig inregelen is een onderdeel van het project. 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2022

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).