Op 12 mei is er in IJsselstein een BioBlitz.In een tijdsbestek van 24 uur wordt alle flora en fauna in een van de fruitcollectie (het Hoge Biezenpark) geïnventariseerd.

IJsselstein heeft unieke fruitcollecties, bestaande uit ruim 1.600 fruitbomen, met ca. 800 verschillende rassen. Enkele rassen zijn zo zeldzaam dat ze mondiaal alleen nog in IJsselstein voorkomen.

Het gaat om 16 fruitcollecties die verspreid staan over de stad en waar vogelaars en natuurliefhebbers hun waarnemingen kunnen doen. Met al deze waarnemingen willen de deelnemers de biodiversiteit in de fruitcollecties in beeld brengen en zorgen dat deze fruitcollecties behouden blijven en goed beheerd worden.

Behalve op die ene dag van de bioblitz kunnen het hele jaar door natuurwaarnemingen worden gedaan.

Doe je mee? 

De Bioblitz op 12 mei vindt plaats in samenwerking met o.a. Klimaat Neutraal IJsselstein, Studenten van Van Hall Larenstein, KNNV en IVN.

>> Wil je meer weten over de BioBlitz, kijk dan op deze webpagina.

Wil je op 12 mei meedoen, als teller of als vrijwilliger om deze dag te faciliteren, meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In het aprilnummer van WBL Magazine staat een drieluik over de fruitcollectie en de bioblitz. 

>> Hier te lezen (vanaf pagina 20)

ZP10 3 Groot


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2022

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).