Het IVN organiseert op zaterdag 17 juli om 10.00 uur een fietstocht met natuurwandeling naar het Eiland van Schalkwijk in Tull en ‘t Waal.

Op het Eiland van Schalkwijk is het historische landschap van de Nieuwe Hollandse Waterlinie nog volop te zien en te beleven. De verschillende forten verbinden het landschap. Ook de open schootsvelden en de inundatiegebieden zijn nog heel gaaf. We gaan fietsen en wandelen naar het werk aan de Waalse wetering, komen langs het inundatie kanaal en wandelen door het prachtige landschap. In deze tijd kunnen we misschien ook nog jonge weidevogels zien, zoals de kievit en misschien zelfs de grutto.

Wij zijn blij om u de eerste excursie in het seizoen te kunnen aanbieden. Vanwege de beperkingen door Covid-19 hanteren wij andere regels dan vroeger. Wij vragen u om zich aan te melden via de mail. Er is een maximaal aantal deelnemers, zodat we per gids maximaal 6 mensen mee op pad nemen en voldoende afstand houden tot elkaar. Aanmelden kan tot donderdagavond 15 juli, tot 20.00 uur. Daarna laten we iedereen weten of u mee kunt met de excursie.

tulltwaal

(Foto: Carin Laarman)

Als u verkouden bent of andere ziekteverschijnselen heeft die mogelijk op een Corona besmetting duiden, of in uw omgeving iemand heeft, die dit type klachten heeft, meldt u dan weer af.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2, 3432 NE Nieuwegein). Hier vertrekken we per fiets om 10.00 uur.

We gaan ook wandelen door de weilanden, dus is het handig om stevige wandelschoenen te dragen.

Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Carin Laarman (06 - 31781327). Het mailadres voor het aanmelden is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Een activiteit van IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.) 

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2022

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).