Werken met een warmtebeeldcamera is leuk! Wij zoeken mensen die dit wel zien zitten en die de korte opleiding in oktober willen volgen om hiermee huiseigenaren te helpen.

Veel mensen vragen zich af waarom hun energierekening zo hoog is. Of waarom het niet comfortabel warm wordt in huis. Met een warmtebeeldcamera kan worden onderzocht waar de warmte uit huis lekt.

Energieambassadeurs

In veel gemeentes zijn energieambassadeurs actief die als vrijwilliger woningeigenaren in hun buurt helpen met onderzoek en advies. Een energieambassadeur heeft de beschikking over een warmtebeeldcamera en is opgeleid in het gebruik daarvan.

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) zoekt, in samenwerking met de gemeente IJsselstein, mensen die zo’n opleiding willen volgen en die het leuk vinden om bij woningeigenaren thuis advies te geven. Een technische achtergrond is handig, maar belangrijker is dat u het leuk vindt met mensen om te gaan en advies te geven. En natuurlijk om uw steentje bij te dragen aan energiebesparing in het algemeen.

De training wordt gegeven door Natuur en Milieu Utrecht (NMU) en kan kosteloos worden gevolgd door belangstellenden. Het is op 6 en 13 oktober in de avond. Zie deze link voor de trainingsdata en meer informatie

De warmtebeeldcamera wordt door KNIJ ter beschikking gesteld.

Voor meer informatie kunt u langskomen bij het Energieloket, iedere zaterdag van 10 tot 12 in de bibliotheek.

 

Foto: Zo kan een warmtebeeld eruit zien. In de training leer je te verklaren en uitleggen wat je ziet.

warmtebeeld


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2022

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).