Veel woningbezitters willen hun woning verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen. Er is een oerwoud aan mogelijkheden voor het verbeteren van een woning: isoleren, warmtepomp, zonnepanelen, enzovoort. De vraag is wat het beste bij u en uw woning past.

Voor woningeigenaren in IJsselstein is er nu een aantrekkelijke regeling voor onafhankelijk, professioneel advies. Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, in samenwerking met de gemeente IJsselstein, een kortingsregeling voor energieadvies aan huis.

Dit advies is gericht op minder energieverbruik en meer comfort in zomer en winter. De adviseur komt daarvoor bij u thuis.

Wensen bespreken

Bij de eerste afspraak worden uw wensen besproken en wordt de woning technisch opgenomen. Daarna worden maatregelen uitgewerkt om uw wensen te realiseren. De maatregelen worden in een schriftelijk advies helder uitgelegd. In een uitgebreide versie van het advies wordt ook de financiële kant van de maatregelen uitgewerkt, dat in een tweede afspraak wordt toegelicht.

In de kortingsregeling betaalt u 195 euro voor een uitgebreid advies (normale prijs 475) en 115 euro voor een basis advies (normale prijs 295).

De adviezen worden gegeven door adviesbureau Woondokter.

>> Zie de website van Woondokter voor meer informatie en het direct maken van een afspraak.

De kortingsregeling geldt alleen voor 2021 en voor een beperkt aantal woningen, dus op is op!

korting energieadvies

 

Ook interessant: 

Wil jij ook besparen op je energierekening en er comfortabel bij zitten als het koud is? En onze planeet helpen door minder CO2 uit te stoten? Denk dan eens aan een warmtepomp. 

Achterveld Actief is een groep bewoners in de wijk Achterveld die nuttige en leuke acties voor de wijk willen organiseren. Ze gaan starten met energiebesparing in woningen via de collectieve inkoop van hybride warmtepompen. Henk de Groot, een Achtervelder heeft een warmtepomp en is er enthousiast over.

Met een hybride warmtepomp kun je een woning verwarmen met warmte uit de lucht. Je gebruikt dan nog wel gas (wanneer het echt koud is) maar veel minder. Je energielasten en de CO2 uitstoot dalen enorm.

Achterveld Actief nodigt je uit om (gratis) de Buurkracht App te downloaden in de App/Playstore en je te laten informeren over het project op:
https://activiteiten.buurkracht.nl/1B114A45-40CC-4D5F-AE94-16741E967B98

Na de zomer komen ze met meer informatie en houden ze een informatiebijeenkomst.

Achterveld Actief bestaat nu uit:
Henk Lindeman, Marie-Jose de Zeeuw, Sanne de Bruijne en Koos Lieshout.

Bewoners uit IJsselstein die willen helpen met het project zijn van harte welkom.
Laat je van je horen?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

>> Er is ook een Facebookgroep, word lid!