Onze klimaatburgemeestersteam bestaat uit:

- Agnes Jonker, die graag uitdeelt of je rondleidt op Wijktuin Achterveld/Groenvliet;
- Damien Vesters, 15 jaar, die zorgde voor zonnepanelen in zijn hele straat en met zijn docenten nog klimaatactiever wil worden;
- Dyana Loehr-van Dijk die alles weet van snuffelfietsen en de lekkerste adresjes weet waar je vegan kunt eten;
- Erik Wierstra, No Plastic Runner, die geld op straat vindt. Je moet alleen leren bukken. Wil je ook geld verdienen? Kom dan 30 oktober om 11.00 uur naar het plein voor het stadhuis;
- Henk Lindeman, die trots is op het Buurtstroomproject en zich nu vol vertrouwen en met plezier gaat inzetten voor een collectieve inkoop van warmtepompen in IJsselstein Achterveld.
- Justin van Eck van Enjoycleaningup, die met zijn labradors IJsselstein en ver daarbuiten ontdoet van zwerfafval;
- Marijke van der Heijden die onlangs meedeed aan The Climate Miles;
- en Marie José de Zeeuw als klimaatgriffier die van alles een beetje doet en steeds een beetje meer. En daar ook nog lol aan beleeft.

Allemaal mensen die anderen weten te inspireren met hun verhaal hoe zij een steen in de rivier verleggen. Deze mensen delen graag hun verhaal met jou.

Komende week zet Marie José iedere dag een klimaatburgemeester in het licht door zijn/haar verhaal met jullie te delen op facebook. En we delen ze ook hier in dit bericht. 

We hopen van harte dat je er door geïnspireerd wordt.

>> Kijk ook eens op Iedereen doet wat voor nog meer inspiratie.

Interviews met de klimaatburgemeesters

DamienDe jongste klimaatburgemeester is Damien. Marie-José vertelt over hem:

"Misschien is hij wel de jongste klimaatburgemeester van Nederland met zijn 15 jaar: Damien Vesters. Hij kwam bij mij stekjes halen voor zijn net aangelegde moestuin na mijn post op Gratisaftehalen IJsselstein. Zijn eigen zaaisels waren niet allemaal gelukt, ondanks dat hij al in het 3e jaar van een mbo-opleiding Groen zit. Ik vroeg hem of hij ook “iets had met het klimaat?”."

"Groot was mijn bewondering toen hij vertelde dat hij zijn ouders voorgerekend had dat zonnepanelen nemen op den duur veel goedkoper was en bovendien goed voor het milieu. Toen zijn ouders overstag gingen, volgden vele buren uit de zelfde straat binnen heel korte tijd. Hij pakt ook veel vaker de trein of de fiets. Damien vertelde me ook, dat hij het belangrijk vindt dat jongeren meer informatie krijgen over het klimaat, zodat ze zich daar ook meer bewust van gaan worden. Damien: een klimaatburgemeester van goud met een donkergroen hart, dacht ik zo!"

 

>> Onze klimaatburgemeesters stellen zich persoonlijk aan je voor, Je kunt hun interviews hier downloaden. 

groepsfoto klimaatburgemeesters

Op deze foto: Agnes Jonker, Dyana Loehr, Marijke van der Heijden, Damien Vesters, Henk Lindeman, Marie-José de Zeeuw, Justin van Eck van Enjoy Cleaning Up en Erik, de No Plastic Runner staat niet op deze foto.