Op 22 november hield Achterveld Actief een online bijeenkomst over energiebesparen, hier vind je een kort verslag.

 

Met de ruim 60 actieve deelnemers zijn veel bruikbare energie tips uitgewisseld. Verder is aangegeven hoe bewoners op hun gasverbruik kunnen besparen door zelf de aanvoertemperatuur van hun HR cv-ketel naar 60 graden te verlagen. Vrijwel alle huizen in Achterveld zijn hiervoor geschikt en blijven vertrouwd verwarmd. Verlagen bespaart jaarlijks zo'n €50,- aan gas en dat zorgt tevens voor zo'n 100 Kg minder aan CO2 uitstoot. Op de website http://www.zetmop60.nl/" is te zien hoe u dit kunt doen.

Ook is uitgelegd hoe met een warmtecamera energielekken in huis kunnen worden opgespoord. Vier vrijwilligers in IJsselstein staan klaar om van uw huis een warmtescan maken.

De deelnemers wisselden ook tips uit om energie te besparen. Tochtstrippen, een infraroodkacheltje onder je bureau voor warme voeten, een dikke trui en een gordijn voor je voordeur zijn enkele voorbeelden.

Bewoners die meer willen weten over deze informatieavond of mee willen doen met Achterveld Actief kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of de buurkracht-app van Achterveld Actief downloaden: http://www.buurkracht.nl/buurkracht-app/achterveld 

 

Een verslag van de enthousiaste organisatoren,

Sanne de Bruijne, Marie-José de Zeeuw,
Henk Lindeman, Roland Verkaik en Koos Lieshout.

Tip: Om op de hoogte te blijven van dit project is er een Buurkracht-app. De app vind je in de app-store op je telefoon of tabblad. Nadat je je aangemeld hebt, kun je op je postcode zoeken naar de het project in jouw buurt. Het project op je computer bekijken kan ook. Ga dan naar https://app.buurkracht.nl


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwilligers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).