Gepubliceerde "Actueel" artikelen

Energieloket gaat online

IJsselstein – Het energieloket van Klimaatneutraal IJsselstein gaat online.Twee keer in de week houdt Energieambassadeur Frank Benthem een online spreekuur, voor vragen of hulp bij het verduurzamen van uw woning.

Lees meer: Energieloket gaat online

Nestkastjes voor de helft!

Binnenkort start weer het seizoen van de eikenprocessierups. Net zoals in andere jaren kan deze ook weer overlast gaan geven. In plaats van bestrijdingsmiddelen en verdelgers te gebruiken kun je ook op een meer natuurvriendelijke manier deze rups bestrijden en wel met nestkasten!

Lees meer: Nestkastjes voor de helft!

Kerstbomen geplant!

Op 4 januari zijn de kerstbomen geplant op in onze logeertuin. Ongeveer 50 bomen gingen de grond in, geassisteerd door de eigenaren en ons kerstbomen-team! We wensen 'onze' bomen een mooi groeiseizoen en tot ziens in december!

Lees meer: Kerstbomen geplant!

Jaaroverzicht 2019

Ons jaaroverzicht van 2019 is klaar! Wat deden wij afgelopen jaar? Na de klik een een greep uit alle projecten en onderwerpen waar wij bij betrokken waren, of waar onze vrijwilligers hun ziel en zaligheid in legden. 

Lees meer: Jaaroverzicht 2019

Snuffelfiets

Doe mee en verzamel ook al fietsend data over de luchtkwaliteit in en om IJsselstein! Provincie Utrecht verzamelt actief digitale gegevens omtrent fijnstof en fietsmobiliteit.. Elke inwoner kan meedoen aan het verzamelen van deze gegevens. Er zijn kastjes voor op de fiets ontwikkeld die fijnstof tijdens elke fietsroute kunnen meten.

Lees meer: Snuffelfiets

Kerstboomlogeerplek

December: het is weer mogelijk om uw kerstboom aan te melden voor een logeerplek. Inwoners van IJsselstein kunnen meedoen en hun kerstboom laten 'overzomeren' in onze logeertuin. We hebben veel geleerd van afgelopen jaar. Vooral dat het een heel leuk project is waar veel mensen blij van worden. 

Lees meer: Kerstboomlogeerplek

Met gemak een sedumdak!

Juli 2019 - Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Lees meer: Met gemak een sedumdak!

KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails