Blogs oblog sver uiteenlopende vraagstukken en IJsselsteinse praktijkervaringen in eigen woonomgeving naar klimaatneutraal door verschillende IJsselsteiners.

Heb jij ook inspirerende teksten voor deze Blog, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Column Zenderstreeknieuws

Inspirerende Blogs voor en door IJsselsteiners op het gebied van duurzaamheid en klimaat neutraal gepubliceerd in de Zenderstreeknieuws.

Klik hier om naar de Blogs te gaan.


Minder verpakkingen

Lees hier de laatste blogs van Marie-José de Zeeuw op haar pad naar minder verpakkingen.


Duurzaam IJsselsteiner

Bewandel samen met Wim Haalboom zijn weg naar een Energie Neutraal Huis.

Lees hier zijn 2 laatste posts, zijn gehele pad is te lezen op wibosite.


Blogs

Column Zenderstreeknieuws

Belangrijke kleine beestjes

In Museum IJsselstein wordt een binnenkort (17-4) een interactieve lezing gegeven met een leuke titel: 'Van bodem naar bord'. Ik ken de spreekster als uitnodigend en inspirerend. Het leuke vind ik dat het onderwerp zowel mijn permacultuur- als medische achtergrond verbindt. Dat leken tot voor kort twee verschillende werelden. Met je vingers in de aarde wroeten en een gezonde bodem lijken weinig te maken te hebben met het welbevinden van je darmen of een gezonde gemoedstoestand. Toch?

Lees meer...

Hergebruik in de circulaire economie

Tijdens de laatste bijeenkomst van de duurzaamheidskring zag ik mooie presentaties. Ik werd blij van de IJsselsteinse bedrijven die lieten zien hoe bevlogen, innovatief en vooruitstrevend ze zijn in de transitie naar de circulaire economie. Waarin niet alles goedkoop, in Verweggistan geproduceerd en na gebruik weggegooid wordt. Er wordt gekeken naar hergebruik van materialen.

Lees meer...

Duurzaam IJsselsteiner

Energie zuinig huis(houden)

huis keurmerkHet zou een serieuze overweging kunnen zijn om de naam van mijn blog iets aan te passen. In mijn vorige post gaf ik aan dat ik voor dit moment even opgehouden ben met het verder investeren in energieverbruik beperkende maatregelen voor het huis. Van gas los is naar mijn idee nog niet op een goede verantwoorde manier mogelijk en op elektra gebied zijn de mogelijkheden een beetje uitgeput. En toch blijft er de drang om iets te willen doen.

Lees meer...

Minder verpakkingen

BROOD-NODIG 6

BROOD-NODIG

Een update over BROOD-NODIG is broodnodig. De laatste blog die u kon lezen was van eind 2017. Maar sinds die tijd heeft BROOD-NODIG niet stilgezeten. Er is een hoop gebeurd.
Eind 2017 schrijf ik me in voor de Kern met Pit-voucher van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Als ik deze voucher toegekend krijg dan kan ik 5 mensen in 5 buurtgemeenten bereid gaan vinden om eenzelfde actie in hun gemeente te starten: 5 winkels bereid vinden om 5 tot 10 broodzakken te verkopen, als pilotactie.

Lees meer...