In mijn werk heb ik 'superkwaliteiten' ontwikkeld: adviseren en oplossen. Ongemerkt overvoer ik daar mensen in mijn omgeving ook mee. En zoals het dan gaat: de ander krijgt er wel eens genoeg van en reageert vanuit z'n 'allergie'. Mijn eigen uitdaging: luisteren zonder direct de oplossing te geven. En geluisterd heb ik! Naar de buren, die me laten weten hoe weinig in onze straat wordt schoongemaakt door de gemeente. Naar de overbuurman die met zijn zwerfafvalhond meer dan alleen in ónze buurt de boel schoon houdt.


Naar mijn zus, met kritische vragen over de actie Back to sender. Naar mijn kli-maatjes met hun ideeën. Naar de winkeliers die meedoen aan de actie BROOD-NODIG. Zelfs naar mijn man heb ik geluisterd; hij gaat de plastic lepeltjes op school vervangen door een duurzame variant. Maar vandaag sta ik weer eens in mijn duurzame adviesstand. En als het u teveel wordt, bladert u (advies 1) gewoon verder.

Ik heb radiatorventilatortjes gekocht voor 20 procent meer rendement van mijn verwarming (advies 2). Uit mails verwijder ik de ellenlange disclaimers en historiemails. Dit bespaart in de cloud een enorme rits nulletjes en eentjes en dus energie (advies 3).

Geen kartonnen bekertjes meer op mijn werk, maar koffie in een mok en water in een bidon (advies 4). Alle vacaturemeldingen heb ik ingesteld op éénmaal per week, in plaats van iedere dag (advies 5). Al het geadresseerd reclamedrukwerk heb ik opgezegd (advies 6).

Ik houd mijn straatje schoon, zodat de gemeentereiniging sneller klaar is (advies 7). Zou dat belasting gaan schelen...? Zo, ik ben alle adviezen weer even lekker kwijt. Ik hoop dat u er geen pukkels van hebt gekregen! En anders heb ik nog wel een advies…


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs