Het nieuwe jaar is net begonnen. Een jaar dat we afsloten met een luide knal. En het nieuwe jaar hebben we ingeluid met…? Misschien wel met de goede wensen en voornemens die bij de jaarwisseling horen. Zoals: 'Ik ga het volgend helemaal anders doen'. Een mooi streven, maar in de eerste week besef je al snel dat het oude jaar en de oude gewoontes nog maar één week geleden zijn.

Goede voornemens zijn verrassende cadeautjes

Goede voornemens zitten vooral in het hoofd en daar kan je iedere dag mee beginnen. Zie ze niet als een vijand waardoor je niets meer mag. Ik omarm ze juist als een cadeau met mooie verrassingen. Een voornemen staat ook nooit alleen. Neem nu het voornemen 'afvallen'. Ik noem het liever gezond leven. Kook vers, bewust en gezond; geen potjes en zakjes en loop of fiets wat vaker in plaats van de auto te pakken. En die lift? De trap is toch ook leuk. Het cadeautje? Naast een gezonde levensstijl - met mogelijk minder kilo's en een fijn gevoel - levert het ook minder CO2-uitstoot op. Alles vers kopen levert minder plastic afval op en het smaakt ook nog eens beter. Win-win-win dus.

Kom ik op de wensen. Ik en de KNIJ-vrijwilligers wensen iedereen allereerst een heel fijn, goed en gezond 2019 toe. Bovendien wens ik iedereen vooral een heel bewust 2019 toe. Pak eens enkele momenten en sta er eens bij stil. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Uit gewoonte of omdat het goed is voor jezelf en anderen? Verras jezelf en doe de dingen eens anders: bewust, verantwoordelijk, maar vooral ook leuk. Bewust leven en verantwoordelijkheid zijn voor het klimaat hoeft niet vervelend te zijn maar is juist leuk! Tips voor een bewust leven? Kijk op onze website.

Proost! Op ieders gezondheid.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs