Mijmerend kijk ik terug op een jaar geleden. Met een klein clubje vormden we Klimaatneutraal IJsselstein. Een geweldig kerstgedicht werd geschreven en de afkorting KNIJ en het werkwoord KNIJ-en werd geboren.


Ik mijmer me verwonderd door het jaar heen, hoeveel er alleen al in IJsselstein is gerealiseerd. Wat is het belangrijkste hoogtepunt?
Dat we een groene oorkonde kregen van landelijk politicus Rob Jetten?

Of dat we inmiddels met 20 bevlogen en enthousiaste vrijwilligers zijn, die ieder hun eigen kwaliteiten inbrengen en dat dit met elkaar zo krachtig werkt?
Dat de krokushartjes zo enthousiast omarmd zijn, dat door heel IJsselstein duizenden krokussen in het openbaar groen gepoot zijn?

En energie-expert Henk de Groot die heel wat huishoudens bezocht heeft om advies op maat te geven en dat hier al veel moois uit voort is gekomen?
Hartverwarmend was de enorme loyaliteit en gezamenlijke inspanning om alle IJsselsteinse fruitbomen opnieuw te inventariseren.

Een explosie van leuks was ook de Dag van Duurzaamheid, met de lancering van de ecomunt door duurzaamheidskoningin Minima. Geweldig!

‘Zero-waste’ is populair geworden door Marjolein en BROOD-NODIG zit midden in een landelijke uitrol.
De biomarkten en stekjesmarkt met de heerlijke gemoedelijke sfeer.

En o ja, we hadden ook nog de ‘tegel eruit plant erin’ bij de Intratuin, samen met politieke partijen.
Al het plezier wat we tijdens deze activiteiten met elkaar hebben gehad begint de overhand te nemen en zit hier met een glimlach en een gevoel van genieten.
Ik raak langzaamaan het overzicht kwijt wat nu mijn KNIJ hoogtepunt van dit jaar is.

Opgelucht besef ik dat ik geen keuze hoef te maken. Ik geniet van al het moois wat dit jaar heeft mogen ontvouwen, door het gezamenlijke effect van ‘een en een is meer dan twee’.

>> Ons hele jaaroverzicht bekijken? Klik hier voor het artikel 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs