Oftewel: Ode aan de medewerkersvan de Gemeentewerf! Afval of vuilnis, we produceren in Nederland bijna 490 kilo afval per persoon per jaar. De definitie van afval of vuilnis is: “stoffen, materialen en/of producten waarvan de eigenaar zich wil ontdoen”. Wat voor de één troep is, is voor de ander nog bruikbaar. Naast verkopen kun je de spullen ook kwijt bij een rommelmarkt, kringloopwinkel of de weggeefwinkel. En wat ogenschijnlijk kapot is, is voor de ander nog te repareren. Het repair café biedt hier een goede oplossing. Afval kan ook op een andere manier hergebruikt worden en dat is recyclen.

Glas, papier en karton, textiel, chemisch afval, kleding of textiel, plastic, tuinafval, puin, ijzer, grof afval GFT en rest afval. Je kunt het zo gek niet bedenken of we kunnen het scheiden. Voor de meeste afvalstromen is een afvalcontainer beschikbaar of we kunnen terecht bij de bovengrondse- of ondergrondse containers in de stad. En anders is er altijd nog het afvalbrengstation of de gemeentewerf.

In weer en wind staan ze klaar

Als ik bij de gemeentewerf kom dan lijkt het er altijd op alsof iedereen tegelijkertijd zijn zolder en tuin aan het opruimen is. Waar de één zich al toeterend ergert aan de wachttijden, kijk ik altijd met grote bewondering naar de medewerkers. Ze kennen alle producten en al van verre afstand wijzen zij je naar de juiste container. Zij zijn de ultieme afvalscheiders en verdienen onze waardering. In weer en wind staan zij voor ons klaar. Hoe druk of rustig het ook is, zij zijn altijd vriendelijk en vaak gaat dit gepaard met een enorme dosis humor.

De voorjaarsschoonmaak komt er weer aan en ongetwijfeld maken we dan weer een ritje naar het afvalbrengstation. Als verwerkers van onze troep verdienen de medewerkers onze waardering. Dus kom je binnenkort hier je troep dumpen, geef hen een compliment. Het maakt het afval scheiden veel leuker.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs