Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt te realiseren. Een jaar geleden startte mijn droom: 5 mensen zien te vinden die net als ik in hun eigen gemeenten katoenen broodzakken zouden uitdelen in winkels. In deze zakken kunnen mensen hun brood kopen, zodat we met elkaar heel veel plastic verpakkingen besparen.
Mijn droom werd meer dan werkelijkheid. Er zijn door ons project al bijna 5000 zakken verspreid.

Calimero-gevoel

En dan moet u weten dat het begon met een Calimero-gevoel. In oktober 2017 startte ik mijn persoonlijke challenge om 5 broodzakken gratis uit te delen op de Dag van de Duurzaamheid in IJsselstein. Omdat ik bang was dat ik met alle 5 zakken zou blijven zitten, plaatste ik alvast een oproep op Facebook. Daar reageerden al heel snel 5 enthousiaste mensen, dus moest ik hals over kop nog even een paar extra zakken zien te regelen. Die was ik ook zo kwijt tot mijn verbazing!

Verslaafd aan het fenomeen ‘challenge’ stelde ik mezelf een tweede en een derde doel: 5 winkels die broodzakken gingen verkopen werden er 15 in IJsselstein. En 5 supporters in 5 randgemeenten zoeken werden er ook 15. Nu gaan we landelijk uitrollen, maar ondertussen zijn de zakken ook al in Suriname en Australië beland. In mijn eentje was me dit niet gelukt. Klimaatverandering: als we het samen doen staan we sterk!

 

Op onderstaande foto zijn Marga Spee en Cobie Kram te zien, die prachtige katoenen broodzakken maken in het Repaircafé aan de Poortdijk.

Marga Spee en Cobie Kram