De energietransitie is niet echt mijn specialiteit. Maar gelukkig van anderen wel, en achter de schermen wordt er ook binnen IJsselstein hard aan gewerkt. Deze week heb ik veel leuke nieuwtjes hierover langs zien komen vanuit het energieteam die hier mee bezig is.

Voor eigenaren van koopwoningen is er landelijk de RRE subsidieregeling. Hiermee worden diverse activiteiten georganiseerd, en blijkbaar zitten we nu midden in een kortings- en cadeaubon actie. Ik zie een stevige korting op een warmtescan van je huis, de plaatjes vind ik dan wel altijd erg leuk te zien waar de energielekken zitten. Verder korting op isolatieadvies aan huis en korting op het waterzijdig inregelen van de CV installatie, dat schijnt op de energierekening t besparen.

Op de actueel pagina van KNIJ.nl zijn ze terug te vinden. En ik weet niet of de nieuwste cadeaubon op het moment van verschijnen van deze column al naar buiten mag, maar ik heb me laten vertellen dat er een serie gratis cadeaubonnen voor bouwmarkt aankomt met energiebesparende maatregelen.

Buurtstroom gelegd

Deze week kwam ook het nieuws binnen dat de zonnepanelen op het dak van sporthal de Oever zijn gelegd. Een Buurtstroomproject door Henk en Henk in de begintijd van KNIJ geïnitieerd.
Juist voor mensen in huurwoningen en/of appartementen die zelf geen eigen dak hebben om te gebruiken voor zonnepanelen. Zover ik weet liggen er ook panelen voor de Gemeente bij.
Dus ineens gebeurt er best heel wat op energiegebied hier in IJsselstein.
Dat werd hard tijd, want we lopen qua cijfers nog steeds enorm achter op omliggende gemeenten qua energietransitie.

Blijkt dat de bieb ook weer open* is voor het gratis energieloket op zaterdagochtend.


Genoeg om energie uit te halen…

 

*) Inmiddels ook weer dicht..


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs