Is dat het wel waard? In IJsselstein betaal je al gauw €3000 per m². Is die kamer van 10 m² voor rommel, €30.000 voor een huis meer waard? Of gaan we dan eindelijk opruimen en vervolgens, heel belangrijk, geen rommel meer kopen?

Maar hoe kan dat toch? We ervaren de beste levensstandaard in de geschiedenis, hoe komt het dat er tegelijkertijd zo’n verlangen naar meer is? Is het het oerinstinct van de mens? Worden we er echt gelukkig van? Het onverzadigbare gevoel naar meer blijft..

Rust

Wellicht is minimalisme de oplossing. Minimalisme houdt in dat je teruggaat naar de essentie. Je streeft naar vrijheid, rust en tevredenheid. Het is een levenswijze die je rijker maakt.

Al die spullen vragen om aandacht, bewust of onbewust. Als je het aantal keuzes die je op een dag moet maken verlaagt, geeft dat rust. Als je bijvoorbeeld je kledingkast minimaliseert geeft dat rust omdat de keuze wat te dragen in de haastige ochtend snel is gemaakt. Je ziet er altijd leuk uit, want je hebt alleen maar kleding in je kast waar jij je prettig in voelt. Liever één goede (en wellicht duurdere) jeans dan 5 broeken die een koopje waren, en allemaal net niet mooi zitten. 

Ik ben geïnspireerd geraakt door het boek ‘Weg Ermee’ van Dennis Storm, leest heerlijk weg! Lees alvast het boek of wacht op mijn volgende column hoe je ermee aan de slag kunt gaan!