Zie in dat het bezitten van weinig spullen je leven vele malen makkelijker maakt (denk aan Tiny Houses). Je schrikt je rot als je uitrekent hoeveel geld je al hebt uitgegeven aan onnodige spullen. Goede quote uit de film Fight Club: ‘Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need’.

Less is more

Blijf bij jezelf bij het maken van keuzes. Waar word jij het gelukkigst van? Je hoeft geen trends te volgen. Mode verandert, stijl blijft. Laat je niet gek maken door reclames en aanbiedingen. Zou je er het dubbele voor moeten betalen, zou je het dan nog steeds kopen?

Ik ga het proberen toe te passen op het speelgoed bij mijn zoontje. Liever één mooi wat duurder cadeau dan een goedkoop plastic autootje die na 1x vallen kapot is. Ook bij het kopen van cadeaus voor familie en vrienden. Onlangs was een KNIJer jarig toen werd er een zelfgemaakt insectenhotel vol met opgerolde briefjes met lieve boodschappen en wensen gegeven, hoe leuk is dat!

En als Corona voorbij is: leef elke dag alsof je op vakantie bent! Eet vaker buiten, speel spelletjes, maak een avondwandeling!

Een minimalistisch leven voor mij kan anders zijn dan die van jou. Er zijn geen regels. Het is een proces, beetje bij beetje leer je bij. Succes!