Vanuit KNIJ hebben we een stukje bijgedragen aan de uitvoering van het project. Diverse vrijwillige energieambassadeurs hebben gratis LEDlamp uitgedeeld, via de kranten is bekendheid gegeven om een gratis LEDlamp of radiatorfolie aan te vragen. Er zijn inmiddels honderden uitgedeeld.

De energieambassadeurs komen met leuke verhalen; inwoners zijn echt verbaasd dat het echt gratis is. Er komen positieve gesprekken uit voort. Gewoon laagdrempelig. Omdat de gever een bekende buurvrouw, kennis of buurtgenoot is. Nieuwsgierigheid naar wat er nog meer mogelijk is. Gelukkig is er ook meer mogelijk dan alleen deze producten. In de begeleidende brief staat info voor degenen die zich verder willen oriënteren in de mogelijkheden om energie te besparen, zoals het goed waterzijdig inregelen van de CVinstallatie of het gratis benaderen van het energieloket. Dit is niet mijn specialiteit, dus ook ik moet op KNIJ.nl bij actueel kijken wat er allemaal mogelijk is.

Sneeuwbaleffect

Leuk hoe het sneeuwbaleffect werkt. Diverse politieke partijen doen ook mee; Groen Links knalt met 150 LEDlampen, PvdA met 50 LEDlampen en D66 promoot de aanmelding via social media.

Het kan natuurlijk zijn dat je als woningeigenaar het bericht via de kranten, social media of hoe dan ook gemist heeft. En alsnog een gratis energiebesparend product zou willen ontvangen.
Hiervoor hebben we nog een gelegenheid kunnen creëren.
Bij de plaatselijke natuurvoedingswinkel Biomonkie is het nog mogelijk tot eind maart om gratis radiatorfolie te ontvangen. Bespaart ook weer energie. En ja, het is écht gratis.

>> Al onze energieacties