De sneeuw was die dag net aan het smelten en het mooie weer de dagen erna hielp om de bloei op gang te laten komen. Eerst voorzichtig een paar harten, inmiddels bloeit het uitbundiger en komt er elke week wel een hart bij. De natuur kiest zelf haar moment. De route geeft daardoor elke week een ander beeld.

Schattigheidsgehalte

We krijgen berichten van omwonenden van de hartjes. Er worden veel selfies gemaakt. Baby’tjes en kinderen geven een hoog schattigheidsgehalte bij zo’n mooi bloeiend hart.

Langs het St Joseph fietspad begint het hart nu zichtbaar te worden, met een extra krokusslinger van hart naar hart ertussenin. De naam van het krokushartje daar is Ard Schenk.   Er komen al opmerkingen of hij een scheve schaats gereden heeft. De Cream Beauty is bij mijzelf favoriet. Vanwege de langdurige bloei en zachte vorm en kleur. De 1100 fietsers die dagelijks via Nedereindse Plas fietsen, of wandelaars langs de Ommedracht hebben deze beauty ongetwijfeld gezien.

Ook kregen we de vraag of er een fotowedstrijd kan komen. In overleg met Zenderstreeknieuws was het snel geregeld.
De winnaar krijgt een eervolle plaats in de lente-editie van Zenderstreeknieuws. Daarnaast krijgt de top 5 een cadeautje van KNIJ en komen alle bruikbare inzendingen op de website.
Lekker makkelijk, gewoon naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen. Of op de website van KNIJ.
Ik ben benieuwd naar de inzendingen. Intussen kijk ik nieuwsgierig of de laatste harten deze week ook eindelijk gaan bloeien.  Lentekriebels..