Miljoenenjacht maakt de oermens in ons wakker die schreeuwt naar meer, groter, duurder. Meer geld, meer verre vakanties, meer spullen! Dit geldt ook voor andere spelshows zoals Bankgiro Miljonairs, The Wall en 1 tegen 100.

En als je een mooie prijs wint, denk je dat dán het onverzadigbare gevoel naar meer eindelijk gestild is? Heb je weleens opgemerkt dat deze spelshows lijnrecht tegenover minimalisme staan, waarover ik vertelde in mijn vorige columns? Bij minimalisme streef je naar vrijheid en tevredenheid. Wat zou je winnen als het duurzame en minimalistische cadeaus zijn geweest? Ik kan genoeg verzinnen. Een maand vrij van werk bijvoorbeeld. Of een jaar lang Hollands groente en fruit ontvangen, ik proef de asperges al!

Hup, die tegels eruit

Of wat dacht je van een jaar lang gratis groene energie? Een duurzame huis make-over zou ook leuk zijn. Of een vakantie naar een eco-huisje. Oh en wat me ook heerlijk lijkt, een week lang een thuis kok die heerlijk vegetarisch voor je kookt. We proberen minder vlees te eten, maar ik blijf het lastig vinden. Of wat dacht je van het aanleggen van een groene tuin (en gelijk het onderhoud erbij voor 2 jaar). Hup die tegels eruit! Begrijp me niet verkeerd, een groene tuin en onderhoudsarm gaan ook goed samen.

De loterij steunt gelukkig al verschillende goede doelen. Misschien brengen we Linda wel op ideeën..