Ik ben heel blij met mijn haarkleur, alleen komen er hier en daar steeds meer ‘lichte haartjes’ de kop op steken. De term ‘lichte haartjes’ heeft de kapster overigens bedacht, om het woord grijs te vermijden. Ik ben er nog niet echt klaar voor om ze te laten shinen, dus verf ik zo nu en dan mijn haar. Ik vroeg me af hoe slecht dat is voor het milieu en ben eens gaan googlen. De kappersbranche hoort bij de bedrijfstakken die te veel C02 uitstoten. Denk maar eens aan de chemische processen voor de productie van haarverf, spoelingen, peroxide.

Kappers produceren 170.000 kilo chemisch afval van haarverf en dat is nog exclusief de verf die in de wasbak verdwijnt. Plantaardig kleuren zou een alternatief kunnen zijn. Dan wordt je haar bijvoorbeeld geverfd met henna en andere natuurlijke stoffen. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee, maar ik ben wel van plan het te proberen. Het maakt je haar niet stuk en het schijnt een natuurlijk effect te geven met langdurig resultaat. Ik ben benieuwd!

Kapper om de hoek

Ik hoor goede verhalen over Ginger natuurkapper in Utrecht, maar hoe relaxt zou het zijn als de kapper om de hoek het ook aanbiedt. Ik ben inmiddels al wel overgestapt op shampoo bars, die schuimen verrassend goed. Een shampoo bar vervangt 3 plastic flessen. Ook de conditioner- en body bars zijn aan te bevelen. Zo gaat de zoektocht verder, dan zijn we hopelijk de volgende keer tot in de puntjes duurzaam.