Deze email was natuurlijk op mijn lijf geschreven. Of we tuintegels uit de grond willen wippen en bloemrijke planten weer op de plek willen inzaaien. Hiermee voorkomen we hittestress en wateroverlast.

Vorig jaar was ik er al mee begonnen, drie tegels er uit en vijf zonnebloemen voor in de plaats. Het was een groot succes, mooie bloeiende bloemen en mijn tuin verrijkt met vogels, bijen en vlinders. Dit jaar krijgt het een vervolg, 17 tegels zijn er inmiddels uit en een mengsel van bloemrijkzaad is ingezaaid.

Bij het inzaaien gingen mijn gedachten uit naar onze IJsselsteinse wijk Zenderpark, een wijk met veel stenen en zomers een van de warmste wijken in de provincie Utrecht.

Duizenden tegels wippen

Het zou mooi zijn als daar een groep bewoners, tezamen met de gemeente, dit gaat oppakken en duizenden tegels gaan wippen. Als je dit dan meldt op website Tegelwippen.nl wordt de gemeente met de meeste ‘gewipte’ tegels de winnaar van de ‘De gouden tegel’.

En dan begin ik al een beetje te dromen, stel nu eens dat IJsselstein deze wedstrijd gaat winnen en de burgemeester met ‘De gouden tegel’ op de trappen van het oude Stadhuis staat, met op het plein honderden IJsselsteiners, het lied zingend ‘We are the champions’.

Op dat moment zal ik het lied stilletjes meezingen, maar dan voor de andere winnaars, de vogels, bijen en vlinders.

 

- We konden geen foto vinden van een gouden tegel. Maar een goudstaaf als prijs, dat zou super zijn! Met de opbrengst kunnen wel vast heel veel tegels wippen en plantjes plaatsen!