Daarna kwam de babykledingfase. De volgende doos kwam binnen en schoof later ook weer aangevuld met andere kleding en spulletjes door.

Ik vond de Weggeefwinkel afgelopen jaren echt geweldig. Dat deze er niet meer is vind ik echt een gemis in IJsselstein. Zulke lieve mensen die iets waardevols hadden gecreëerd. Een plek waar overbodige spullen gebracht konden worden, en een volgende bezoeker mee kan nemen. Een mooie bijdrage aan de circulaire economie waar veel mensen mee geholpen werden.

Sinds de sluiting wordt kleding die niet meer past weer met vriendinnen uitgewisseld. In Woerden was al een tijdje een goed lopend kettingkleding-doorgeefsysteem. Via een vriendin zag ik regelmatig weer tassen met een leuk vest of jurkje langskomen. Kettingkledingruil.nl blijkt ooit in Amsterdam Noord begonnen te zijn en zo succesvol dat het landelijk overal als paddenstoelen uit de grond lijkt te komen. Een mooie ontwikkeling.

Van de week zocht ik de stapel oude kranten Zenderstreeknieuws uit. Mijn oog viel op een klein artikel uit maart: Kettingkledingruil.nl nu ook in IJsselstein. Het blijkt ook al hier te zijn gestart. Ik had dat nog niet meegekregen. Clarie van Eetbaar IJsselstein staat erbij als initiatiefneemster.

Ik ben benieuwd of er diverse ‘kettingen’ zijn. Voor baby- en kinderkleding, voor kleine of grote maten? Er is maar één manier om achter te komen. Ik ga het uitproberen. En nee, geen zwangere doos meer voor mij…

Hieronder kun je zien hoe de kledingruil in IJsselstein werkt. 

kettingkledingruil