BROOD-NODIG

Een update over BROOD-NODIG is broodnodig. De laatste blog die u kon lezen was van eind 2017. Maar sinds die tijd heeft BROOD-NODIG niet stilgezeten. Er is een hoop gebeurd.
Eind 2017 schrijf ik me in voor de Kern met Pit-voucher van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Als ik deze voucher toegekend krijg dan kan ik 5 mensen in 5 buurtgemeenten bereid gaan vinden om eenzelfde actie in hun gemeente te starten: 5 winkels bereid vinden om 5 tot 10 broodzakken te verkopen, als pilotactie.

Voor de presentatie op de Kern met Pit-dag maak ik voor het eerst van m’n leven een heus filmpje, samengesteld uit alle acties die ik tot dan toe heb gedaan. 20 januari 2018 ga ik met het filmpje en ondersteund door m’n kli-maatjes van Klimaatneutraal IJsselstein naar landgoed Oostbroek in De Bilt, waar heel veel enthousiaste mensen van 80 andere projecten hun presentaties mogen houden. Bij binnenkomst spreek ik bijvoorbeeld mensen die van alle door de gemeente omgekapte bomen bankjes gaan maken, die ze gaan plaatsen in hun dorp. Mooi idee ook voor IJsselstein, denk ik.
Alle deelnemers horen dat ze in aanmerking komen voor de Kern met Pit-voucher. Dat is echt een verrassing voor BROOD-NODIG! Er zijn nu, samen met een donatie van de Rabobank, genoeg financiële middelen om het broodzakje de reis door de provincie Utrecht te laten maken. De eerste supportersbijeenkomst heeft inmiddels half maart plaatsgevonden. Zes enthousiastelingen gaan de broodzakjes over de toonbank brengen in winkels in Houten, Breukelen, Nieuwegein, Utrecht Leidsche Rijn, Bunnik/Odijk en Montfoort.
Ook het vermelden waard is dat BROOD-NODIG werd uitgenodigd op de verkiezingsbijeenkomsten van Groen Links en D66 in IJsselstein. Groen Links had daarbij de primeur van het eerste geborduurde broodzakje door Zomo, een creatieve werkplaats in IJsselstein met medewerkers met een verstandelijke beperking. De tekst op dit zakje was geïnspireerd door een van de winkeliers. Zij was een bakkersdochter en had mooie herinneringen aan versgebakken brood. De tekst luidde: “Geluk – de geur van versgebakken brood.” Dit geborduurde zakje werd voor een substantieel bedrag geveild op de Groen Links-bijeenkomst. De helft van het bedrag doneerde BROOD-NODIG aan Zomo. De medewerkers van Zomo gaan zorgdragen voor de distributie van de broodzakjes naar de winkels in IJsselstein. Zo brengt een simpel broodzakje heel wat verbindingen tot stand.

Marie-José de Zeeuw
7 april 2018

broodnodig6


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs