brood nodig 1

Als ‘duurzame’ burger scheid ik keurig mijn afval. Jij ook. Drie containers voor de deur. Ook het plastic, oude verf en  lege batterijen komen op verantwoorde plekken terecht.

Toch blijft het afval.

Ik ben niet happy met die plastic soepen in de oceanen, waar vast ook een paar per ongeluk weggewaaide van mij bij zullen drijven. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen mijn verpakkingen te reduceren. Want minder verpakkingen betekent minder soep in de oceanen. Mijn man en ik vragen nu bij de supermarkt ons brood in een katoenen zak te doen. De slager vult ons meegenomen bakje. Vloeibare zeep maak ik zelf. Ik geef toe: ik moest even een drempel over. Maar eenmaal de drempel voorbij, is het nu de gewoonste zaak van de wereld.

brood nodig 2Mijn IJsselsteinse overbuurman Alex van Eck inspireerde me tot mijn voornemen voor mijn persoonlijke challenge: vijf mensen zover weten te krijgen, dat ze ook hun brood in een katoenen broodzak laten doen.
Op vrijdag 6 oktober 2017 ben ik van 18.30 tot 20.00 te vinden in de bibliotheek bij de Dag van de Duurzaamheid. Ik geef dan 5 broodzakken gratis weg en we besparen dan met z’n zessen duizenden verpakkingen. Wie doet er mee?
Minder verpakkingen: dat is broodnodig!

Marie-José de Zeeuw
2 oktober 2017


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs