Klimaatneutraal Wonen

Hulp als u uw koopwoning, huurwoningen of sportaccommodatie klimaatneutraal wilt maken.

Klimaatneutraal IJsselstein kan u helpen als u het plan heeft om uw woning, huurwoning of sportaccommodatie klimaatneutraal te maken of als u minder energie wilt gebruiken.

Lees meer: Klimaatneutraal Wonen

Nieuws van Servicepunt Energie Lokaal Utrecht Juli 2018

Energietransitie

Vanaf september zijn er weer veel interessante activiteiten voor o.a. energieambassadeurs in de regio!

7 september: Excursie voor gemeenten en energie initiatieven

Op 7 september gaan we met een groep uit de provincie Utrecht naar Gelderland. We bezoeken dan mooie voorbeeldprojecten, namelijk: het zonnepark De Kwekerij in Bronckhorst, Windpark Nijmegen-Betuwe en een Nul-op-de-meter wijk in Nijmegen. Laat je inspireren en deel je ervaringen met andere deelnemers tijdens deze excursie. Zie voor meer informatie of aanmelden deze link

Lees meer: Nieuws van Servicepunt Energie Lokaal...

Website Jouw huis slimmer

Jouw huis slimmer is een initiatief van 15 gemeenten in de regio Utrecht, waarbij IJsselstein zich heeft aangesloten.

Het wil een onafhankelijke energieplatform van jouw gemeente zijn en nadrukkelijk niet commercieel.

Quick scan

Als je wilt weten hoeveel energie je verbruikt of je wilt graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Dan kun je hier terecht voor veel informatie. Je kunt er ook online een 'quick scan' doen van jouw woonsituatie.

>> Ga naar de website Jouw huis slimmer

 

logo jouwhuisslimmer

 

 

Woongeluk, Lezing over duurzaam bouwen

13 maart orginiseerd de Universiteit van Utrecht een Studium Generale in de aula van het Academiegebouw (Domplein 29, Utrecht)
Toegang is gratis (maar vol is vol!)

Alle infomatie op https://www.sg.uu.nl/agenda/2018/woongeluk 

Hoogleraar duurzaam bouwen prof. Anke van Hal (Nyenrode Business University) stelt dat vooral de niet-milieuvoordelen van milieumaatregelen interessant zijn. Ze deed onderzoek naar woonwijken die medio jaren '90 gebouwd zijn volgens een aantal ecologische principes. Bij het ontwerp werd gewerkt rondom thema’s als energie, water, afval, gezondheid en materialen. Heeft die focus op duurzaamheid bijgedragen aan de leefbaarheid van die wijken? Hoe kun je een bestaand huis duurzamer maken, zodat de bewoner gelukkiger wordt?

De capaciteit van de zaal is beperkt, WE VERWACHTEN GROTE DRUKTE DUS WEES OP TIJD!

Lees meer: Woongeluk, Lezing over duurzaam bouwen

Cursus: Reken je rijk

De EnergieAmbassadeurs willen mensen graag verder helpen met het verduurzamen van hun huis. Daarom starten we na de zomervakantie met de cursus: Reken je rijk! Dé cursus voor het verduurzamen van je woning. Een aantal EnergieAmbassadeurs uit Utrecht zijn speciaal opgeleid om met behulp van een slimme rekentool aan de slag te gaan om een maatwerkadvies op te stellen. Door het onder begeleiding van een adviseur opstellen van een maatwerkadvies krijgen de deelnemers gevoel en inzicht in wat er in hun huis het beste gedaan kan worden. 

De cursus is bedoeld voor mensen met ambitieuze verbouwplannen die zelf aan hun huiswillen rekenen en willen begrijpen wat er in hun huis precies gebeurt.

Lees meer: Cursus: Reken je rijk

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfortDe SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versneld en gelijkmatiger de ruimte in duwt. Vier tot zes exemplaren zijn voldoende om in een gemiddelde woning tot wel 30% te besparen op stookkosten en het is in twee jaar terug te verdienen. Geschikt voor bijna alle radiatoren en convectoren. 

Lees meer: SpeedComfort Radiator Ventilator

EnergieAmbassadeur


EnergieAmbassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die interesse hebben in energie besparen en duurzame energieopwekking en/of samen met hun buren duurzaam aan de slag willen.
Zij kunnen gratis en onafhankelijk advies geven of helpen collectieve projecten op te starten.
Op het moment zijn er in Utrecht 75 EnergieAmbassadeurs waarvan ook in IJsselstein.

Lees meer: EnergieAmbassadeur

Greenspot

De Greenspot is een fysiek huisje in de Bilbiotheek IJsselstein waar informatie, folders en filmpjes bekeken kunnen worden rondom thema Duurzaamheid.

greenspot logo

Lees meer: Greenspot

Regionaal Energieloket

regionaalenergieloketHet Regionaal Energieloket helpt woningeigenaren verder als zij hun woning duurzaam willen verbouwen.
Op de website word je stapsgewijs op weg geholpen.
Het grootschalige project waarin woningeigenaren vanuit de Gemeente IJsselstein een uitnodiging hebben ontvangen mee te participeren om voor een gunstige prijs collectief mee te doen is door Regionaal Energieloket begeleid.
Dit project schijnt zeer succesvol te zijn waarin veel IJsselsteiners de stap hebben genomen om zonnepanelen aan te schaffen.

www.regionaalenergieloket.nl

Energiecoöperatie Energie-U

Energie is van alle burgers. Voldoende en verantwoorde energie is een groot goed en verdient de aandacht en betrokkenheid van iedereen. En dan gaat het over winning, toegepaste techniek, opbrengsten, gebruiksvoorwaarden, eigendom en beheer.
energie uDuurzaamheid en energietransitie zijn sleutelwoorden. In Utrecht neemt Energie-U het voortouw om dit te realiseren. Ze kiest – in vorm en aanpak – voor coöperatie.
Energie-U werkt voor de hele provincie Utrecht.

Lees meer: Energiecoöperatie Energie-U

ANNE infopunt

Stichting ANNE op het Utrechtse Jaarbeursplein. Dit centrum richt zich op duurzaam wonen. 

ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en moet een inspirerende ontmoetingsplek zijn voor bewoners die duurzaam willen wonen en werken. Daarnaast is het een proeftuin en demonstratieruimte voor  technische oplossingen. 
Het centrum is ook beschikbaar voor de bewoners van IJselstein.

stichting Anne

Lees meer: ANNE infopunt

Duurzame huizen route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Je kunt opzoeken welke IJsselsteinse huizen zijn aangemeld, of zelf je duurzame huis aanmelden.

duurzame huizen route

duurzamehuizenroute.nl/