Klimaatneutraal Wonen

Er is hulp als u het plan heeft om uw woning, huurwoning of sportaccommodatie klimaatneutraal te maken of als u minder energie wilt gebruiken. Een hobbithuis zou natuurlijk ideaal zijn, maar wij kunnen ook uw rijtjeshuis helpen verduurzamen! Neem voor een advies eens contact op met een van onze energieambassadeurs. En er is nu ook het Online Energieloket

architecture beautiful building 2259917 Groot

Lees meer: Klimaatneutraal Wonen

Buurtstroom, doe mee!

Buurtstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein en zelfs daarbuiten! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Oever komen zonnepanelen. Het is ook mogelijk om je in te schrijven of aan te melden voor interesse. Er kunnen in totaal 216 zonnepanelen op het dak.
Je kunt al meedoen met investeren vanaf 1 paneel. Heb je interesse?

>> Lees meer over Buurtstroom via deze link.   

voorkant buurtstroom plaatje

Website Jouw huis slimmer

Jouw huis slimmer is een initiatief van 15 gemeenten in de regio Utrecht, waarbij IJsselstein zich heeft aangesloten.

Op de site van jouw huis slimmer zijn de energieambassadeurs in je woonplaats te vinden, ook is er een handige agenda met overzicht van activiteiten zoals informatieavonden over isolatie of besparen in je regio.

Quick scan

Als je wilt weten hoeveel energie je verbruikt of je wilt graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Dan kun je hier terecht voor veel informatie. Je kunt er ook online een 'quick scan' doen van jouw woonsituatie.

>> Ga naar de website Jouw huis slimmer

 

logo jouwhuisslimmer

 

 

SpeedComfort Radiator Ventilator

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versneld en gelijkmatiger de ruimte in duwt. Vier tot zes exemplaren zijn voldoende om in een gemiddelde woning tot wel 30% te besparen op stookkosten en het is in twee jaar terug te verdienen. Geschikt voor bijna alle radiatoren en convectoren. 

Jouw voordeel

Dankzij het aanbod van Klimaatneutraal IJsselstein ontvang je naast 10% korting in de webwinkel nog eens 10% extra korting. Je ontvangt dus in totaal 20% korting bij het gebruik van kortingscode WINTER2019. Bijkomend voordeel is een lagere energierekening door het verminderde gebruik van gas door de cv ketel. Wil je weten welk type SpeedComfort geschikt is bij jou in huis? Ga dan naar www.speedcomfort.nl  of neem contact op via 085-6666223

logo speedcomfortspeedcomfort

 

 

 

Lees meer: SpeedComfort Radiator Ventilator

Greenspot

De Greenspot is een fysiek huisje in de Bilbiotheek IJsselstein waar informatie, folders en filmpjes bekeken kunnen worden rondom thema Duurzaamheid.

greenspot logo

Lees meer: Greenspot

Energiecoöperatie Energie-U

Energie is van alle burgers. Voldoende en verantwoorde energie is een groot goed en verdient de aandacht en betrokkenheid van iedereen. En dan gaat het over winning, toegepaste techniek, opbrengsten, gebruiksvoorwaarden, eigendom en beheer.
energie uDuurzaamheid en energietransitie zijn sleutelwoorden. In Utrecht neemt Energie-U het voortouw om dit te realiseren. Ze kiest – in vorm en aanpak – voor coöperatie.
Energie-U werkt voor de hele provincie Utrecht.

Lees meer: Energiecoöperatie Energie-U

ANNE infopunt

Stichting ANNE op het Utrechtse Jaarbeursplein. Dit centrum richt zich op duurzaam wonen. 

ANNE staat voor Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en moet een inspirerende ontmoetingsplek zijn voor bewoners die duurzaam willen wonen en werken. Daarnaast is het een proeftuin en demonstratieruimte voor  technische oplossingen. 
Het centrum is ook beschikbaar voor de bewoners van IJselstein.

stichting Anne

Lees meer: ANNE infopunt

Duurzame huizen route

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

Je kunt opzoeken welke IJsselsteinse huizen zijn aangemeld, of zelf je duurzame huis aanmelden.

duurzame huizen route

duurzamehuizenroute.nl/