Gepubliceerde "Actueel" artikelen

Suppend zwerfafval scoren

Zin om buiten lekker bezig te zijn? sportend en spelend op het water? En dan ook nog iets zinvols doen? KNIJ, Sup&Beach en RMN werken in dit leuke project samen zodat je met 50% korting kan suppen bij Sup&Beach op de Hollandse IJssel in IJsselstein. Tijdens het suppen neem je zwerfafval mee in een speciaal net bij je supboard.

Lees meer: Suppend zwerfafval scoren

Energieloket gaat door

Het energieloket van Klimaatneutraal IJsselstein gaat door. Energieambassadeur Frank Benthem houdt op zaterdag weer spreekuur, in de bibliotheek. Voor vragen of hulp bij het verduurzamen van je woning kun je dan bij hem terecht. Maar er is meer..

Lees meer: Energieloket gaat door

Nestkastjes voor de helft!

Binnenkort start weer het seizoen van de eikenprocessierups. Net zoals in andere jaren kan deze ook weer overlast gaan geven. In plaats van bestrijdingsmiddelen en verdelgers te gebruiken kun je ook op een meer natuurvriendelijke manier deze rups bestrijden en wel met nestkasten!

Lees meer: Nestkastjes voor de helft!

Kerstbomen geplant!

Op 4 januari zijn de kerstbomen geplant op in onze logeertuin. Ongeveer 50 bomen gingen de grond in, geassisteerd door de eigenaren en ons kerstbomen-team! We wensen 'onze' bomen een mooi groeiseizoen en tot ziens in december!

Lees meer: Kerstbomen geplant!

Jaaroverzicht 2019

Ons jaaroverzicht van 2019 is klaar! Wat deden wij afgelopen jaar? Na de klik een een greep uit alle projecten en onderwerpen waar wij bij betrokken waren, of waar onze vrijwilligers hun ziel en zaligheid in legden. 

Lees meer: Jaaroverzicht 2019

Snuffelfiets

Doe mee en verzamel ook al fietsend data over de luchtkwaliteit in en om IJsselstein! Provincie Utrecht verzamelt actief digitale gegevens omtrent fijnstof en fietsmobiliteit.. Elke inwoner kan meedoen aan het verzamelen van deze gegevens. Er zijn kastjes voor op de fiets ontwikkeld die fijnstof tijdens elke fietsroute kunnen meten.

Lees meer: Snuffelfiets

Kerstboomlogeerplek

December: het is weer mogelijk om uw kerstboom aan te melden voor een logeerplek. Inwoners van IJsselstein kunnen meedoen en hun kerstboom laten 'overzomeren' in onze logeertuin. We hebben veel geleerd van afgelopen jaar. Vooral dat het een heel leuk project is waar veel mensen blij van worden. 

Lees meer: Kerstboomlogeerplek

KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails