Fietsroutes

In en om IJsselstein is het fijn fietsen. Op deze plek verzamelen wij fietsroutes met diverse afstanden.

Er zijn nu vier knooppuntroutes, bedacht door IJsselsteinse deelnemers aan Snuffelfiets. Je kunt ze downloaden en onderweg meenemen.

Snuffelfiets en Ik Fiets

Fietsen loont nog meer in IJsselstein. Sinds eind 2019 rijden er 30 mensen rond in en om IJsselstein met een meetkastje aan hun stuur. 

Zwerfafval opruimen

IJsselsteinse initiatieven voor het opruimen van zwerfaval, met landelijke en soms zelfs internationale bekendheid, zijn Enjoy Cleaning Up en de No Plastic Runner. Deze mensen zorgen elk op hun eigen wijze voor gigantische opruimacties en bewustwording.. 

Repair Café

Bij het Repair Café kunt u terecht voor reparatie van kleine huishoudelijke apparaten, fietsen en herstelwerk van kleding. Het wordt gerund door enthousiaste en bevlogen vrijwilligers.

 

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel  Noppes IJsselstein is één van de vijf vestigingen die Noppes Midden-Holland heeft.

Creatieve winkel

Een verrassend klimaatpositief online winkeltje: URSee creations.
Ursela verzamelt natuurlijke materialen in onze omgeving, zoals veertjes bij de Nedereindse plas, lokale kinderboerderijen en parken, Hout van IJsselsteinse gekapte bomen en maakt hier leuke creatieve producten van.

Snuffelhoek IJsselstein

De snuffelhoek is een jong ondernemend bedrijf dat bestaat uit een outlet winkel van ruim 450 m2 met nieuwe artikelen, zoals meubelen, woonaccessoires etc. Ook restylen zij zelf ook nog het nodige aan meubels.

Afvalbrengstation

Archimedesstraat 3
3401 JB IJSSELSTEIN

Voor Jongeren

Kompas voor een Duurzame Toekomst biedt een duurzaamheidsscan die ook zeer goed toepasbaar is in het onderwijs.

Tiny Forest

IVN heeft een mooi intiatief waarin scholen kunnen participeren. De initiatieven zijn snel groeiend in Nederland en ook in IJsselstein zouden hier mogelijkheden voor zijn. Interesse om hier iets mee te doen? Op de site zijn ook handboeken met uitgebreide informatie, tips en handleidingen op te vragen. Zeker de moeite waard!
Ook is het mogelijk gebruik te maken van de expertise werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein. Neem gerust contact op.