KNIJ-Team

Rico Yntema

Ik word blij van het goed zorgen voor elkaar en mijn omgeving. “Doe waar je blij van wordt en kijk naar wat er wel kan”, staat dicht bij mij. Werkt iets nog niet? Dan pak ik wat anders op, er is genoeg te doen ! :) Lukt er daarom bij KNIJ zoveel?

Shannon Hoeflaken

Hoi, ik ben Shannon! Bij KNIJ help ik oa bij de kerstbomen actie, de sedumdaken en schrijf ik columns. Door de sedumdaken actie ben ik in contact gekomen met de kweker, waar ik nu werkzaam ben, hoe leuk is dat! Nu kan ik ook in mijn werk de wereld elke dag een stukje groener maken. Hopelijk kunnen wij je inspireren!

Carola Ruijsch van Dugteren

Carola is de stille kracht achter de schermen:
“Artikel op de website, plaatje erbij, nieuwsbrief, inschrijvingen regelen, persberichtje, sociale media, drukwerkontwerp. Dat zijn mijn taken.
Ik ben bij KNIJ omdat het een inspirerende club is die ik graag zie groeien en bloeien.”

Harm van Barneveld

Ik ben Harm van Barneveld en ik studeer in 2022 af in watermanagement aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik vind het leuk om samen met andere mijn kennis en kwaliteiten in te zetten voor een klimaatneutraal IJsselstein. Hopelijk kan ik jou hier ook voor inspireren.

Hans Lappee

De natuur dat ben jezelf, het milieu dat ben jezelf, de maatschappij dat ben je ook zelf. Je draagt dus heel wat verantwoordelijkheid en je kan elke dag weer kiezen wat je wel doet of niet doet, of zeggen wat je goed vindt. Doe daar wat moois mee!

Lauren Knol

Ik houd van een uitdaging terwijl ik de wereld een beetje beter maak. Dit kan ik bij KNIJ ook vinden! Mijn kennis ligt in eerste instantie meer bij communicatie, maar binnen KNIJ zijn plezier, diversiteit en teamwork de elementen die het leuk maken als vrijwilliger, elke dag leer ik weer een beetje meer!

Luc Lappee

Ik ben Luc Lappee, een jonge ecoloog die gebiologeerd is door het wildleven. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen, sta graag met mijn laarzen in de modder en vind het niet erg om vies te worden, maar toch studeer ik nog verder in de meest interessante wetenschap: Ecologie.

Margriet Jongsma

Ik ben Margriet, ik vind het superfijn dat ik bij KNIJ aan kan haken als ik kan en/of als ik er blij van word. Met mijn alter-ego “Minima de Duurzaamheidskoningin” promoot ik graag groene en eerlijke zaken. Ik droom van een samenleving waar ecologische belangen boven economische gesteld worden. Van welvaart naar welzijn 💚

Marie-José de Zeeuw

Ik ben lichtgroen. Ik doe van alles een beetje: een beetje minder vlees, een beetje meer groene energie, een beetje minder plastic, een beetje groene vingers. Graag sluit ik me aan bij de miljoenen ‘beetjedoeners’ en laat ik me de weg wijzen door de ‘alleskunners’!

Jesse van der Wal

Hallo ik ben Jesse! Ik ben actief bij Klimaatneutraal IJsselstein om samen met andere IJsselsteiners een bijdrage leveren aan een leefbare en toekomstbestendige omgeving. Een bijdrage, groot of klein is al een stapje in de goede richting. Daarom zet ik me actief in om zo mijn steentje bij te dragen.

Peggy Adema

Ik maakte kennis met Henk de Groot. Hij adviseert mensen namens KNIJ over verduurzamen van je huis. Inspirerende man. Hij nodigde mij uit voor een bijeenkomst met alle KNIJers. Ik maakte kennis, hoorde de verhalen aan en ben gebleven. Ik kan hier mijn eigen steentje bijdragen. Inspirerende groep!

Henk de Groot

Henk de Groot was KNIJer van het eerste uur. In 2021 is hij overgegaan. Hij was medeuitvinder van radiatorventilator. Hij liet ons mooie wijsheden na waarvan hij het belangrijk vond dat wij allemaal dat verder gaan leven. Dat we respectvol met de aarde en alles wat leeft om moeten gaan.
Lees hier zijn memoriam.

Marjolein

Hallo, ik ben Marjolein. Een paar jaar geleden ben ik gevraagd als Zero Waste Expert bij KNIJ. Door de “Plastic Soup” ben gaan proberen zo min mogelijk plastic en andere verpakkingen te gebruiken. Ik inspireer andere graag, maar vind het belangrijk dat ieder doet wat hij kan. Alle beetjes helpen!

Jordy

Mijn naam is Jordy en ik woon in IJsselstein. Al lange tijd interesseer ik me voor duurzaamheid, van eikenprocessierups tot energiebesparing. Er is veel te leren en te ontdekken omtrent deze onderwerpen. Sinds 2019 doe ik als vrijwilliger mee bij KNIJ en probeer ik mijn steentje bij te dragen.