Juni 2018 is het Inventarisatie Openbaar Fruitproject van Klimaatneutraal IJsselstein afgerond. Hierbij zijn alle appels en peren in het openbaar groen zijn geinventariseerd en in het GIS (Geografisch Informatie Systeem) gezet. En dat is voor iedereen goed nieuws, waar we heel trots op zijn!

GIS kaart openbaar fruit IJsselstein

Het GIS is een dynamisch systeem waarin veel mogelijk is en veel te zien is. Alle appel- en perenbomen kunnen per boom aangeklikt worden. De naam wordt dan zichtbaar. Ook is het mogelijk op type of cultivar te zoeken.

Een uniek project vanuit Klimaatneutraal IJsselstein in goede samenwerking met vele bevlogen vrijwilligers, Laarman Groen Adviesbureau, GISspecialist NEXPRI, RMN en Provincie Utrecht. Hoe een goede samenwerking en bundeling van krachten veel moois teweeg kan brengen.

Appelmoes

In de nazomer is veel fruit rijp en kan worden geplukt door iedereen. Zoek je nu nét die ene appel of peer voor een bijzonder gerecht, je appelmoes of lekkere taart? Dan kun je precies opzoeken bij welke bo(o)m(en) je wilt gaan kijken!

Ook is het heel fijn om alles nu op kaart te hebben, zodat het gemakkelijker wordt om de bomen netjes te onderhouden en te beheren. 

Hierbij willen we namens Klimaatneutraal IJsselstein alle betrokken bedanken voor de fijne samenwerking en de geweldige klus die we met elkaar neergezet hebben.
Voor al het enthousiasme, bevlogenheid, betrokkenheid en inbreng van expertise.

Je ziet hier een overzichtfoto van de kaart. Klik op de kaart of op onderstaande link om alle mogelijkheden te ontdekken,

>> Bekijk de GIS Fruitkaart