Door heel IJsselstein staan in het openbaar groen niet alleen appels, peren, pruimen, kersen, aalbessen en walnoten. Ook diverse soorten hazelaars zijn in de woonwijken te vinden. Naast het nieuwe hockeyveld is de collectie nu aangevuld met meer dan 30 verschillende soorten hazelaars!

Het informatiebord laat mooi zien waar de hazelarencollectie is te vinden, welke soorten er zijn en het geeft wat meer informatie over het ontstaan van de collectie.

Landschapsarchitect George Otter ondersteunde Klimaatneutraal IJsselstein op een geweldige manier, door te speuren naar hazelaars en de officiële (Latijnse) namen die daarbij horen. En dat lijkt simpeler dan het is. Want namen wijzigen ook nog weleens.

RMN heeft de nieuwe hazelarencollectie opgenomen in het digitale systeem, zodat het ook voor de toekomst duidelijk is waar ze staan.

Biodiversiteit

KNIJ is bezig met een biodiversiteitsproject rondom de hazelaarcollectie bij de IJsseloever/hockeyvelden. Er bloeien diverse stinzenplanten, zoals daslook, sneeuwroem, en overige bollen zoals tulpen en krokusharten. Er zijn nieuwe hazelaarrassen geplant en ook diverse planten. De hazelaarroute wordt steeds mooier. Een unieke collectie met ruim 30 soorten hazelaren in IJsselstein om trots op te zijn.

hazelaren bord ijsselstein