De Krokushartroutes uit 2021. In 2019 en 2020 zijn in het openbaar groen van Ijsselstein diverse grote harten van krokussen gemaakt. Inmiddels genoeg om ze via een mooie route te bekijken. De krokusbolletjes zijn obespoten en gekozen dat ze kunnen verwilderen en daardoor hopelijk jaarlijks terugkomen. Het jaarlijkse resultaat is afhankelijk van de maaimomenten, de grondkwaliteit, de natuurlijke elementen zoals weersveranderingen en menselijke ingrijpen zoals grote werkzaamheden ter plekke, wat het geval was bij het krokushart bij de 'Hooghe Waard' tramhalte.
Er is een kleine route van 3 km via Clicnkhoeff, Stadsvijver, Poortdijk.
De grote route van 8km neemt naast deze route ook de wijken IJsselveld en Achterveld mee.

 

Een route uit 2020 is de Fruitbomenroute. Deze route van 12 km komt langs de meeste fruitboomgaarden in IJsselstein.
Ontdek de verrassende diversiteit aan 800 verschillende soorten appels en peren en de ruim 2000 fruitbomen.
Deze route is opnieuw gemaakt door Loes Truijens van het IVN.
Samen met het gebruik van de fruit GIS kaart kun je de wandeling zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt.
Een deel van de route is geinspireerd door de fruitwandelroute uit het boekje Appels&Peren van Hanneke van Dijk.

 

De Bomenroute is een van de wandelingen die te vinden zijn op de IVN Route app.
Deze route van 5,5 km is ook aantrekkelijk voor wie minder in bomen geïnteresseerd is, want je loopt behalve langs huizen met een bijzondere architectuur vooral door natuur en parkachtige gedeeltes van Zenderpark. Opvallend hoe nieuw en verrassend dit stukje natuur is voor de meeste wandelaars. 

De bomenroute is gebaseerd op de inventarisatie van Frank Bersma. Frank heeft een mooie loopbaan achter de rug als medewerker Groen van Gemeente IJsselstein (later RMN) en hij is een man met een bijzondere kennis over bomen en IJsselstein.

Wij zijn er blij mee dat hij zijn kennis heeft gestoken in deze interessante route en zijn fotos's en informatie aan ons beschikbaar heeft gesteld!De wandelapp is ontstaan vanuit een samenwerking van IVN en KNIJ en met bijzondere dank aan Loes Truijens voor het zichtbaar maken van alle beschikbare informatie naar een bruikbare en toegankelijke wandelapp.

Daarna is de route IJsselbos langs de Noord IJsseldijk in IJsselstein gemaakt door Loes Truijens van het IVN. Deze route komt door zowel het reeds bestaande en nieuwe bos langs de Noord IJsseldijk.

IJsselstein en omgeving kent al meerdere tochten die via een app gemaakt kunnen worden.
IVN route app wandelingen zijn er ook: Langs de Nedereindse plas, Door Het IJsselbos in Nieuwegein en er is een fietsroute langs de Hollandse IJssel.

Download de app of bekijk op de site van IVN

  • Installeer in Google play store of de Appstore (voor iPhone) de IVN wandelroutes app op mobiel.
  • Open de IVN app en selecteer de gewenste route.

Met de IVN Routes app heb je altijd bijna 200 wandelingen en fietsroutes én een digitale natuurgids op zak. Vind een wandeling bij jou in de buurt, of zoek op routes die speciaal geschikt zijn voor kinderen of ouderen. Download de app nu gratis voor Android en iPhone.

De IVN heeft routes in heel Nederland! De afdelingen van IVN kunnen bovendien zelf routes toevoegen. 

>> Op de website van het IVN vind je alle info en de links om de app te downloaden

IVN